image

Advocaat wil rechtszaak via Windows Update regelen

dinsdag 7 oktober 2008, 16:04 door Redactie, 4 reacties

Advocaten die een rechtszaak tegen Microsoft voorbereiden willen dat de softwaregigant verplicht wordt om potentiële deelnemers via Windows Update op de hoogte te stellen. Naast een waarschuwing via Windows Update zijn de advocaten ook van plan om via advertenties in kranten en banners mensen te bereiken. De rechtszaak draait om de campagne waarin Microsoft liet weten dat bepaalde computers "Vista Capable" zouden zijn, terwijl men wist dat deze systemen alleen Vista Home Basic konden draaien. De softwaregigant laat weten dat het niet de mensen kan identificeren die tijdens de campagne een PC hebben gekocht. "Microsoft kan deelnemers dan niet identificeren, het kan wel via Windows Update met ze communiceren," aldus de advocaten.

Het zou de eerste keer zijn dat het update mechanisme voor juridische doeleinden wordt gebruikt. De advocaten zien in Windows Update een goedkope en efficiënte manier om potentiële deelnemers aan de rechtszaak te vinden. Volgens het verzoek dat bij de rechter ligt zou Microsoft binnen twee uur de melding gereed kunnen hebben.

Beveiligingsspecialist Andrew Storms ziet het idee van de advocaten niet zitten. "Het voelt niet goed om Windows Update hiervoor te gebruiken. Het is niet de juiste manier om te communiceren." Daarnaast is het de vraag of het plan kan werken, aangezien de meeste mensen het bericht als spam zullen beschouwen. In totaal zouden mogelijk 15 miljoen mensen in aanmerking voor een vergoeding komen.

Reacties (4)
07-10-2008, 22:33 door Fulco
Ben met Andrew Storms eens. Een onzinnige redenatie van die advocaten.
08-10-2008, 00:25 door yupie
Indien het door zou gaan, wordt dit ook een precedent zonder weerga vrees ik.
08-10-2008, 10:07 door Anoniem
Een update service is voor software bij te werken en niet voor reclame of berichten te verzenden, daar hebben ze email/Spam en Instant Messaging voor uitgevonden
10-10-2008, 11:23 door Anoniem
Onzinnig, en de advocaten redeneren wel erg vreemd wanneer ze de andere partij in de rechtzaak, te weten Microsoft, voor hun karretje willen spannen. Eigenlijk vragen ze Microsoft om te faciliteren bij een poging om Microsoft te veroordelen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.