image

Israëlische hacker kraakte Nederlandse financiële instellingen

dinsdag 7 oktober 2008, 15:16 door Redactie, 8 reacties

De Israëlische "meesterhacker" Ehud Tenenbaum, beter bekend als "The Analyzer", wordt mogelijk aan de Verenigde Staten uitgeleverd wegens het hacken van allerlei financiële instellingen en het stelen van miljoenen dollars. Tenenbaum, wonend in Canada, werd wereldwijd bekend toen hij in de vorige eeuw verschillende systemen van het Pentagon, NASA, MIT, de Amerikaanse luchtmacht en marine wist te kraken. Ook verschillende grote Israëlische websites waren een prooi voor de hacker, waaronder de site van de Knesset. Om de systemen binnen te dringen gebruikte hij een bekend beveiligingslek in Solaris, waarvan de patch niet door de systeembeheerders was geïnstalleerd.

Onlangs werd hij weer gearresteerd vanwege zijn betrokkenheid bij een omvangrijke fraudezaak. Samen met drie anderen hackte hij het systeem van een Canadees bedrijf en verhoogde de waarde van debitcards. Met die kaarten nam hij later in verschillende landen geld op. In totaal zou er voor 1 miljoen euro gefraudeerd zijn. De aanhouding van de hacker was het resultaat van een maandenlang durend onderzoek van de Canadese politie en Amerikaanse Secret Service.

Volgens de openbare aanklager hield de 'hackerbende' van Tenenbaum zich ook bezig met het hacken van financiële instellingen in Rusland, Turkije, Nederland, Zweden, Duitsland en andere landen. Eenmaal binnen werden grote hoeveelheden creditcardnummers gestolen, die dan werden doorverkocht aan andere fraudeurs. De Amerikanen denken dat het misbruik van de creditcardgegevens voor miljoenen dollars schade heeft gezorgd. Er is dan ook om zijn uitlevering gevraagd.

Reacties (8)
07-10-2008, 15:56 door Anoniem
Wat ik nooit snap... Waarom zijn zulke, blijkbaar, slimme mensen, altijd te dom om hun eigen identiteit te verbergen?
07-10-2008, 16:21 door H.King
billy bob, als de FBI of Amerikaanse secret Service je wil hebben ben je gewoon screwed.Kan je nog zo slim zijn tegen een team hackers ben je niks meer.
07-10-2008, 17:30 door Anoniem
Door AnoniemWat ik nooit snap... Waarom zijn zulke, blijkbaar, slimme mensen, altijd te dom om hun eigen identiteit te verbergen?

Die amerikaanse overheid diensten krijgen het over het algemeen denk ik makkelijker voor elkaar om proxy chains uit te kammen die de hacker gebruikt heeft (iets wat kleinere landen vaak niet lukt want die zijn niet belangerijk genoeg). Je kunt nog zo'n grote chain maar blijkbaar heeft de Amerikaanse secret Service zoveel macht dat ze het toch gelukt zijn al die proxies af te lopen door medewerking van de IS'P's te krijgen. Een zeer kwalijke ontwikkeling vind ik.
07-10-2008, 17:55 door Anoniem
Een zeer kwalijke ontwikkeling vind ik.

Een zeer kwalijke ontwikkeling?

<sarcasm>
Ja, ik ben er ook op tegen dat geheime diensten criminelen oppakken door gebruik te maken van mankrachten en technieken want ik ben voor ieders privacy.. p0rn surfen en zo... stel je voor dat ze mij op de korrel nemen...
Belachelijk dat de Amerikanen dit weer doen!
</sarcasm>

Ik vind jou een kwalijke ontwikkeling hebben.
07-10-2008, 18:56 door Anoniem
Door AnoniemWat ik nooit snap... Waarom zijn zulke, blijkbaar, slimme mensen, altijd te dom om hun eigen identiteit te verbergen?

Omdat sporen vervalst kunnen worden. In het beste geval betekent "Ik (Hopsa, met evt nog veel andere onzin) heb hier lekker stout zitten wezen" in verschillende logfiles alleen maar dat het in verschillende logfiles staat. Het zegt niets over hoe het in die logfiles terecht is gekomen. Data-bestanden zijn te manipuleren, dus wat betekent dit nu eigenlijk?

- dat je degene die de verschillende logfiles beheert op zijn woord moet geloven dat hij de waarheid spreekt en niets anders dan de waarheid en de files niet heeft aangepast.
- dat Hopsa idd Hopsa is, en niet mr_anonymous (zelfs al zou "waterproof" bewezen kunnen worden dat er vanaf mijn laptop "de daad" is gepleegd met accountnaam Hopsa bewijst dit niets. Iemand anders kan ongemerkt hebben ingebroken, een backup van mijn laptop hebben gemaakt, een eigen OS erop gezet hebben, account Hopsa erop en hopla... doe de rest, waaronder restore van de originele pc voordat hij weer weggaat)

Kortom, geloof wat je wilt. Net zoiets als godsdienst: geloof in hetgeen wat er in de bijbel staat staat min of meer gelijk met het geloof dat deze boeken niet gemanipuleerd zijn. Keywoord in beide gevallen is: geloof!

Groeten,
Hopsa
08-10-2008, 17:10 door Anoniem
Ik kan jullie vertellen dat dit allemaal bullshit is en het al een langere tijd bezig is, zoal FBI, US sekret agents en de canadese politie zochten al eerder naar Ehud en Ercan F (2mil gepakt op rusland, geld gegeven door chantage en hebben hem laten gaan, rusland met de turken contact gelegd, vervolgens in een turks hotel opgepakt en nu vast zitten). ... die 2 hadden onderlinge ruzie en sinds 2003 zijn de ogen al op hun gericht..


Groeten..


:)
08-10-2008, 17:59 door Anoniem
Door Anoniem
Een zeer kwalijke ontwikkeling vind ik.

Een zeer kwalijke ontwikkeling?

<sarcasm>
Ja, ik ben er ook op tegen dat geheime diensten criminelen oppakken door gebruik te maken van mankrachten en technieken want ik ben voor ieders privacy.. p0rn surfen en zo... stel je voor dat ze mij op de korrel nemen...
Belachelijk dat de Amerikanen dit weer doen!
</sarcasm>

Ik vind jou een kwalijke ontwikkeling hebben.



Met een grote proxy chain hoor je gewoon veilig te zijn en ISP's moeten geen medewerking leveren om dat uit te kammen. En zeker niet voor dat arrogante Amerika! Die zijn niks meer dan een ander land.
14-10-2008, 11:54 door Patio
Een reden dat een hacker zijn identiteit niet verbergt kan zijn dat-ie bewust aanstuurt op een hoge veiligheidspositie elders vooral als je uit een klein land komt en het grote geld dat er bij grote landen en bedrijven daar is, ruikt. Het zal niet de eerste keer zijn dat voormalige hackers op zo'n manier legaal hun zakken gaan vullen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.