image

Spamkoning Soloway mag vier jaar zitten

woensdag 23 juli 2008, 12:01 door Redactie, 0 reacties

De 28-jarige spamkoning Robert Soloway is gisteren veroordeeld tot een gevangenisstraf van 47 maanden wegens het versturen van spam, fraude en belastingontduiking. In maart van dit jaar bekende hij al voor de rechter schuldig te zijn. De uitspraak zou een boodschap voor andere cybercriminelen moeten zijn, maar daar was de openbare aanklager het niet mee eens. Die vond dat Soloway een langere straf had moeten krijgen.

Zo werd spammer Jeremy Jaynes in 2004 tot een gevangenisstraf van negen jaar veroordeeld. Een straf die ook Soloway verdiende, aldus de aanklager. "Geen van die zaken komt in de buurt van de duur, gebruikte technieken en niveau van spamactiviteit zoals we in deze zaak zien."

Volgens de advocaat van de spamkoning verdiende zijn client een lagere straf omdat hij niemand z'n computer had beschadigd, geen kwaadaardige code verspreidde en mensen niet naar pornosites doorstuurde, zoals sommige spammers doen. In 2005 werd hij ook al veroordeeld, toen moest hij een boete van 10 miljoen dollar betalen, iets wat hij niet deed. Vorig jaar arresteerde de politie hem wegens het versturen van tientallen miljoenen spamberichten waar hij waarschijnlijk meer dan een miljoen dollar mee verdiende.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.