image

Aandelenspammer uit gevangenis ontsnapt

woensdag 23 juli 2008, 13:05 door Redactie, 2 reacties

Een beruchte 'spamkoning' die 21 maanden celstraf moest uitzitten wegens het versturen van spam, is ontsnapt uit de gevangenis. De 35-jarige Edward "Eddie" Davidson, was veroordeeld wegens het vervalsen van mailheaders en belastingontduiking. In zijn spamberichten maakte Davidson reclame voor aandelen die het goed op de beurs zouden doen. Hiermee verdiende de spammer volgens de autoriteiten tenminste 3,5 miljoen dollar. Als onderdeel van zijn straf moest hij ruim 700.000 dollar terugbetalen en afstand van al zijn eigendommen doen.

Later hield Davidson zich ook bezig met "traditionele" spam voor horloges, parfum en andere spullen. De spam verstuurde hij vanuit zijn eigen huis waar hij een groot aantal computers en servers had staan.

De huisspammer wist te ontsnappen uit een licht bewaakt kamp net naast de gevangenis waar hij verbleef. U.S. Marshals en de FBI zijn inmiddels een zoektocht gestart. Afgelopen dinsdag veilde de Amerikaanse Belastingdienst de gouden munten van Davidson die in beslag waren genomen.

Reacties (2)
23-07-2008, 14:03 door Anoniem
Hij is dus NIET uit de gevangenis ontsnapt, maar "uit een
licht bewaakt kamp net naast de gevangenis waar hij verbleef".

De titel klinkt spannender dan het in werkelijkheid is.
23-07-2008, 16:14 door spatieman
hij kon zijn verslaving niet na komen, dus hij moest wel
uitbreken, om weer te beginnnen met spammen
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.