image

Twitter gaat strijd aan met spammers

donderdag 24 juli 2008, 10:40 door Redactie, 0 reacties

Twitter, de populaire dienst die vanuit de Verenigde Staten is komen overwaaien en webloggen met instant messaging combineert, heeft net als alle andere veel gebruikte diensten last van spammers. De problemen zijn nog niet vergelijkbaar met e-mail, maar de motivatie voor spammers is hetzelfde. Het genereren van webverkeer naar spamsites.

Dit is mogelijk door talloze accounts aan te maken en dan duizenden links te plaatsen. Andere spammers hebben slechts één account maar plaatsen desondanks talloze links, meestal op dezelfde website en vaak op een manier zodat mensen verleid worden om de link te openen. Om spammers tegen te gaan worden accounts die veel mensen "volgen", maar zelf geen volgers hebben, geblokkeerd. De maatregel is door spammers eenvoudig te omzeilen door middel van het aanmaken van nepaccounts, waardoor het lijkt alsof het primaire account erg populair is.

"Tegen de tijd dat spammers op onze blocklist belanden, hebben ze al genoeg mensen geïrriteerd. Om spam in een eerder stadium aan te pakken, monitoren we patronen en reageren we met preventieve maatregelen," zo laat de dienst op haar weblog weten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.