image

Politie arresteert kwartet pinpasfraudeurs in Lelystad

donderdag 24 juli 2008, 13:19 door Redactie, 6 reacties

De politie van Lelystad heeft na een tip van een alerte getuige vier pinpasfraudeurs gearresteerd. De drie Roemenen (19, 27 en 32 jaar ) en 30-jarige Brit gedroegen zich verdacht bij verschillende pinautomaten waarna de getuige 1-1-2 belde. Het viertal bleek in het bezit van tientallen vervalste pinpassen, duizenden euro’s cashgeld en onderdelen om te ‘skimmen’. Alle verdachten zijn in verzekering gesteld.

Rond 06:30 uur zag een getuige hoe vier mannen in een Duitse auto opmerkelijk veel interesse in verschillende pinautomaten hadden. Na het bellen van het alarmnummer stelden agenten een onderzoek in en troffen het viertal met hun auto in de omgeving van het Stadhuisplein aan. In eerste instantie leek er niets aan de hand totdat één van de agenten enkele verdachte voorwerpen ontdekte. In de auto werden tientallen datacards aangetroffen, hadden de verdachten duizenden euro’s op zak, diverse verschillende mobiele telefoons en simkaarten en werden er onderdelen die gebruikt worden om datacards uit te lezen aangetroffen. Later werd in één van de pinautomaten aan het Stadhuisplein een soortgelijke vervalste pinpas (datacard) aangetroffen die was blijven steken.

Het onderzoeksteam vermoedt dat de aangehouden verdachten de zogenaamde 'cashers' zijn. Deze 'cashers' pinnen met geskimde of vervalste passen geld en verdwijnen dan uit beeld. De gedupeerden ontdekken pas later op hun rekeningafschriften de onbekende geldopnamen en waarschuwen hun bank.

Bij de automaten in Lelystad werden geen sporen van skimming aangetroffen, wat wel in IJsselmuiden het geval was. Op vrijdag 18 juli werd er skimapparatuur aangetroffen op een betaalautomaat aan het Markeresplein. Wanneer de apparatuur is geplaatst, is niet bekend. Het is mogelijk dat passen al in juni zijn gekopieerd. Bij de politie hebben zich intussen meerdere personen gemeld die slachtoffer zijn geworden van het skimmen.

Reacties (6)
24-07-2008, 13:32 door SirDice
Alle verdachten zijn ingesloten, in verzekering
gesteld en zitten vast.
Ehmm.. Volgens mij is insluiten, in verzekering stellen en vastzetten allemaal hetzelfde...

[admin] Je weet toch dat we per woord betaald krijgen ;) [/admin]
24-07-2008, 13:49 door Ed Dekker
Door SirDice
Alle verdachten zijn ingesloten, in verzekering
gesteld en zitten vast.
Ehmm.. Volgens mij is insluiten, in verzekering stellen en
vastzetten allemaal hetzelfde...
;-)

En het zou echt nieuws zijn wanneer ze vrijgelaten waren.
24-07-2008, 15:28 door Paultje
Hmm..ik heb gelezen dat er beveiligingscamera's bestaan die
verdacht gedrag kunnen vastleggen en ook niet meer te
saboteren zijn. Leuk wordt het pas als je een online cameraverbinding zou hebben met een luidspreker. Vertrouwt men het niet, dan meteen toespreken in de trant:

WAT BENT U AAN HET DOEN??? HIER SPREEKT DE POLITIE!!!

Die lui zullen zich dan letterlijk ROT-schrikken denk ik...
24-07-2008, 18:19 door DeFix
@admin

Schrijf dan: Alle verdachten zijn ingesloten, Vast geboeid,
In de politieauto gezet, verhoord, in verzekering gesteld en
zitten vast.


OT
Het blijft ongelofelijk dat dit soort mensen zo onopvallend die automaten kunnen saboteren. Wordt tijd dat deze mensen hard worden aangepakt voor het oplichten van de hardwerkende burger!!

Denk je net op vakantie te kunnen na veel sparen (voor veel mensen) plundert zo'n kutbende je rekening. Eerder dat je alles rond heb met de bank ben je ook weer een maand verder (ervaring), dag vakantie!
24-07-2008, 20:39 door spatieman
@admin.
u weet toch dat wij niet betaald krijgen per woord, maar wel
onze best doen om zoveel mogelijk diskspace te verkwisten *g*
24-07-2008, 20:41 door spatieman
tjonge.
siteadvisor had 20 seconden nodig om alarm te slaan....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.