image

Britse Justitie verliest gegevens 45.000 mensen

zondag 27 juli 2008, 10:43 door Redactie, 2 reacties

Het afgelopen jaar heeft het Britse Ministerie van Justitie de gegevens van 45.000 mensen verloren, waaronder strafbladen en meer dan 30.000 mensen werden niet op de hoogte gebracht. In totaal gaat het om laptops, papieren en andere draagbare media met informatie van recruten, criminelen en mensen die in hoger beroep gingen. In januari raakte een "onvoldoende beveiligde" laptop verloren met de namen, geboortedata, adresgegevens, overtredingen en verzekeringsnummers van 14.000 mensen.

De "grootste" lekkage vond vorig jaar juni plaats, toen een ontevreden aannemer die voor Justitie werkte een journalist een lijst overhandigde met de namen, adresgegevens en bankgegevens van 27.000 leveranciers en mensen die ook voor het ministerie werkzaam waren. Verder raakten ook twee andere "onvoldoende beveiligde" laptops verloren, hoewel een woordvoerder niet wilde zeggen of onvoldoende ook onversleuteld betekent.

Om de situatie te verbeteren komt er dit jaar een speciaal programma dat controleert of elektronische informatie en documenten op een manier worden opgeslagen die "zowel het parlement als het publiek vertrouwen moet geven".

Reacties (2)
28-07-2008, 12:28 door spatieman
wie gelooft wordt zalig, want ik schreef het al eerder.
wat hebben die thee lurkers toch met het schenden van de
privacy van haar burgers..
28-07-2008, 12:39 door Anoniem
En deze zelfde instantie mag straks anderen vervolgen die net zo slordig
omgaan met persoonsgegevens als de Britse justitie zelf, aangezien men daar
nu wetgeving voor maakt in Engeland ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.