image

Surfnet blokkeert verkeer Israelische provider

dinsdag 10 april 2001, 14:50 door Redactie, 0 reacties

De afgelopen paar weken zijn verschillende bij SURFnet aangesloten instellingen het slachtoffer geworden van pogingen tot inbraak en succesvolle gevallen van inbraak. Deze inbraken of pogingen daartoe hadden in het algemeen hetzelfde patroon, en lijken alle afkomstig te zijn vanaf de adresruimte van een Israelische provider, Bezeqint genaamd. Als gevolg van de inbraken bij de verschilende instellingen is er al aanzienlijke schade aangericht.

Wij hebben gedurende de afgelopen periode verschillende malen contact gezocht met de verantwoordelijke mensen bij de betreffende provider. Dit hebben we niet alleen via e-mail geprobeerd, maar ook hebben we ze meermalen gebeld en gefaxt. Helaas heeft dit tot op heden niet geleid tot voor ons bruikbare informatie, laat staan dat Bezeqint stappen heeft ondernomen om de vermoedelijke dader een halt toe te roepen.

Gelet op de onevenredig grote schade die door deze inbraken veroorzaakt wordt en gelet op het niet-communicatieve gedrag van de verantwoordelijke provider heeft SURFnet besloten tot een tijdelijke blokkade voor inkomend verkeer naar de SURFnet backbone komend vanaf de aan Bezeqint behorende adresruimte 212.179.160.0/20. Deze blokkade zal voorlopig tot en met uiterlijk 30 april 2001 worden gehandhaafd.
meldt Surfnet CERT op haar site. Is dit het begin van een nieuwe trend?

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.