image

Hackers grootste creditcard-diefstal ooit aangeklaagd

woensdag 6 augustus 2008, 13:05 door Redactie, 2 reacties

De 11 hackers die tussen 2005 en 2007 meer dan 94 miljoen creditcardgegevens via een met WEP-beveiligd draadloos netwerk wisten te stelen, zijn gisteren in de Verenigde Staten aangeklaagd. Het internationale gezelschap bestaat uit drie Amerikanen, een Est, drie Oekraïners, twee Chinezen, een Wit-Rus en iemand die alleen onder de alias 'delpiero' bekend is.

Via wardriving en hacking wisten ze toegang te krijgen tot de netwerken van retailgiganten TJX, BJ Wholeale Club, OfficeMax, Boston Market, Barnes & Noble, Sports Authority, Forever 21 en DSW. Op het netwerk installeerden ze een sniffer om de creditcardgegevens en andere account informatie te stelen. De gestolen data werd gedeeltelijk verkocht via het internet. Ook werd het gebruikt voor het vullen van blanco kaarten waarmee de criminelen geld opnamen.

Levenslang

Een van de hackers, Albert "Segvec" Gonzalez, was al eerder door de Secret Service gearresteerd. Hij werkte ten tijde van de hackaanvallen als informant voor de inlichtingendienst, maar was als crimineel betrokken bij de zaak. Vanwege de aard en omvang van zijn criminele activiteiten, kan hij tot levenslang worden veroordeeld. In totaal wisten de hackers met hun activiteiten meer dan 11 miljoen dollar te verdienen.

"Technologie heeft ons leven gemakkelijker gemaakt, maar ook voor nieuwe problemen gezorgd. Deze zaak laat zien dat aanslagen op een toetsenboard met een criminele intentie kostbare gevolgen kan hebben. Consumenten, bedrijven en overheden van over de hele wereld moeten manieren ontwikkelen om onze vertrouwelijke en zakelijke informatie te beschermen, of het nu hier of in het buitenland is," aldus openbare aanklager Michael J. Sullivan.

In eerste instantie meldde de betrokken instanties dat het om 46 miljoen creditcardgegevens ging, later bleken het er meer dan 94 miljoen te zijn. Bij elkaar 80 gigabyte aan data, toch had het bedrijf niet door dat deze hoeveelheid gegevens via het netwerk verstuurd werd.

Reacties (2)
06-08-2008, 19:27 door Rene V

Deze zaak laat zien dat aanslagen op een
toetsenboard

Haha.. het is of toetsenbord of keyboard, maar niet
toetsenboard :-)
Ik geloof dat ze dat ook wel in de Nederlandse taal een contaminatie noemen. :-)
06-08-2008, 20:19 door Anoniem
Mijn eerste vraag is dan hoe het mogelijk is dat bij zulke
grote bedrijven zo makkelijk sniffers ingezet konden worden.
Ze leren het nooit en wie is er weer het haasje? Juist, de
consument. Bedrijven vertikken het zich te verdiepen in
beveiliging en halfbakken IT-ers krijgen het voor elkaar om
met belabberd werk de voorzieningen daar te 'verzorgen'.

Ik zie het volgende al gebeuren wat betreft de Nederlandse
markt: niks geen skimmen meer, gewoon direct misbruik maken
van die pc of laptop die de jandoedel winkelier gebruikt als
kassa en cms. Levert veel meer op en is stukken makkelijker
dan dat gehannes met prepareren van die pin kastjes.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.