image

Apple afhankelijk van derden voor beveiliging Safari

donderdag 7 augustus 2008, 11:15 door Redactie, 1 reacties

Na de Britse consumentenorganisatie Consumer Reports ziet ook PayPal Safari nog steeds als een onveilige browser, het is daarom aan derden om de beveiliging van Apple's browser te repareren. In haar 'State of the Net' rapport laat de organisatie weten dat het percentage Mac-gebruikers dat het slachtoffer van phishingaanvallen wordt, net zo groot is als bij Windows-gebruikers. In tegenstelling tot die groep gebruiken Mac-gebruikers veel minder vaak een anti-phishing toolbar.

Om de situatie nog erger te maken is Safari niet van phishingbescherming voorzien. Daarom adviseerde de consumentenorganisatie om geen Safari te gebruiken maar over te stappen op Opera en Firefox, totdat Apple haar zaakjes op orde heeft. Eerder liet ook betalingsdienst PayPal weten dat het Apple's browser mogelijk gaat weren, waar het later op terugkwam. Inmiddels staat Safari nog steeds niet in het lijstje van veilige browsers dat PayPal hanteert.

Apple mag het dan laten afweten, het gat dat de ontwikkelaar open laat zorgt wel voor andere oplossingen, zoals de Saft extensie die de Stopbadware database gebruikt en 1Password dat phishers via de database van Phishtank.com probeert af te vangen.

Reacties (1)
08-08-2008, 23:39 door Nomen Nescio
Wat een arrogante houding zeg. Ja, nou ga ik meteen een iMac kopen, want
zoiets schept een enorm vertrouwen natuurlijk.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.