image

Model Gedragscode voor e-commerce van ECP.NL aangenomen als VN-recommendatie

donderdag 12 april 2001, 15:16 door Redactie, 0 reacties

De inspanningen op het gebied van de Code hebben er in geresulteerd dat op 29 maart jl. in de Plenary van de UNCEFACT in Genève, een recommandatie aangenomen is die de Model Gedragscode voor Elektronisch Zakendoen van ECP.NL aanbeveelt aan alle lidstaten als instrument om vertrouwen te creëren. Een Engelstalige versie van de Code zal in alle lidstaten worden verspreid. Ook Derde Wereld landen, waar deze ontwikkelingen nog in de kinderschoenen staan en waar een grote achterstand in kennis is, kunnen hier hun voordeel mee doen. Wereldwijd gezien is de Nederlandse Code een van de eerste concrete producten van zelfregulering.
De aanbeveling voor zelfregulering ontving veel steun, evenals de Nederlandse Model gedragscode. De Verenigde Staten, Japen, Polen en Noorwegen onderschreven o.a. dit initiatief.
De inbreng van de Model Gedragscode was zorgvuldig voorbereid in de UNCEFACT Legal Working Group (LWG), een groep bestaande uit een internationaal gezelschap van juridische experts. ECP.NL neemt namens Nederland zitting in de UNCEFACT LWG.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.