image

Franse journalisten van hackerconferentie getrapt

vrijdag 8 augustus 2008, 10:25 door Redactie, 0 reacties

Drie Franse journalisten die verslag deden van de Black Hat hackerconferentie zijn van het terrein getrapt omdat ze hun mede-journalisten hackten. Het trio snifte een netwerk dat andere journalisten gebruikten om met het thuisfront te communiceren. Door de logingegevens te stelen wilden de Franse hun collega's te kakken zetten. Traditiegetrouw worden bezoekers van de conferentie die op een onbeveiligde manier inloggen op de "Wall of Sheep" geplaatst, een soort digitale schandpaal.

De organisatie pakt in dit geval alleen informatie die onbeveiligd via een draadloos netwerk wordt verstuurd en plaatst het in aangepaste vorm op een muur die alle bezoekers kunnen zien. Wat de Fransen deden was echter in strijd met de Amerikaanse afluisterwetgeving, aangezien het netwerk van de journalisten was afgeschermd voor de rest van conferentie. Opmerkelijk is dat de Fransen werkzaam zijn voor Global Security Magazine, een van de sponsors van de conferentie.

Toen de journalisten op hun gedrag werden aangesproken lieten ze weten dat ze hun mede-journalisten wilden onderwijzen dat ze veiliger moeten surfen. Zo zouden veel journalisten die van de Olympische Spelen verslag doen niet weten hoe ze hun communicatie moeten beveiligen. Door journalisten van de Black Hat conferentie aan de schandpaal te nagelen hoopten ze een voorbeeld te stellen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.