image

Microsoft verwijdert miljoen CAPTCHA-bots van PC's

maandag 11 augustus 2008, 13:47 door Redactie, 2 reacties

Microsoft heeft in de eerste helft van dit jaar meer dan een miljoen Trojaanse paarden en bots verwijderd die zich bezighouden met het kraken van CAPTCHA's, zo laat de softwaregigant zelf weten. Sinds januari is het hackers gelukt om de CAPTCHA's van Gmail, Hotmail en Yahoo te kraken. Het proces wordt inmiddels uitgevoerd of gefaciliteerd door malware, zoals de Cutwail Trojan, wat volgens critici teken is dat CAPTCHA's hun langste tijd gehad hebben.

Toch is Microsoft zeer actief in het bestrijden van dit soort malware. In januari verwijderde het meer dan 200.000 exemplaren van besmette Windows machines. Bij elkaar zou het in de eerste helft van dit jaar om 1,3 miljoen besmettingen van Cutwail en afgeleide varianten gaan. Het aantal Cutwail infecties neemt volgens cijfers van de Malicious Software Removal Tool (MSRT) af, terwijl het aantal besmettingen in juni door varianten is verdubbeld ten opzichte van januari.
afbeelding
De meeste spambot infecties bevinden zich in de Verenigde Staten (173.000), gevolgd door Spanje (78.000), China (45.000) en Rusland (39.000). "De CAPTCHA technologie evolueert en de spammers die CAPTCHA's kraken verbeteren hun technieken. Microsoft houdt het veranderingen van het dreigingslandschap nauwlettend in de gaten en de MSRT helpt daarbij," zegt Scott Wu.

Reacties (2)
11-08-2008, 16:17 door Anoniem
Hmm, moet onderstaande CAPTCHA nu wel of niet gebruiken (vraagt deze
onwetende gebruiker zich af). En draagt dit nu wel of niet bij aan de veiligheid
van dit forum?
12-08-2008, 10:18 door Anoniem
veiligheid? de captcha hier wordt alleen gebruikt om spammers tegen te
gaan. en de vraag is of die nou een botnet gaan gebruiken om hier toch te
kunnen spammen. vermoedelijk richten ze hun pijlen liever om meer nuttige
doelen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.