image

Barrier toolbar beschermt browser tegen lekke websites

dinsdag 12 augustus 2008, 10:07 door Redactie, 1 reacties

Wie controleert de versie van webservers of content management systemen voor het bezoeken van een website? Toch is deze informatie zeer belangrijk bij het bepalen van de veiligheid van een pagina. Daarom is er vanaf maandag een nieuwe toolbar, genaamd Barrier, beschikbaar die internetgebruikers van deze gegevens voorziet.

"Je denkt er niet aan om deze dingen elke keer te controleren voordat je naar een website gaat. Als je met deze toolbar naar een site gaat, weet je of die kwetsbaar is, maar niet of die ook veilig is," zegt David Maynor van Errata Security.

De software zal websites niet doorlichten, maar beoordelen aan de hand van de informatie die het op normale browsing queries teruggeeft. Maynor werd zelf slachtoffer van creditcarddiefstal toen de website waar hij spullen kocht lek bleek te zijn en de database door criminelen werd geplunderd. De toolbar, die voor alle bekende browsers zal verschijnen, zou hem voor de problemen hebben gewaarschuwd, zo laat hij weten. De gegevens die de toolbar verzamelt zal het bedrijf gebruiken om security verder te verbeteren.

Reacties (1)
12-08-2008, 22:54 door spatieman
nog een toolbar erbij.
ik heb al WOT en siteadvisor vind het wel prima zo.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.