image

Hacken steeds populairder onder jongeren

dinsdag 28 oktober 2008, 17:02 door Redactie, 6 reacties

Steeds meer kinderen begeven zich in de cybercriminaliteit. Professionele computerbeveiligers zeggen dat een groeiend aantal tieners te vinden is op fora waar zij creditcardnummers, phishing kits en hack tips uitwisselen. Door hun vaak slechte technische kennis lopen ze kans om snel gepakt te worden. "Ik zie kinderen van 11 of 12 jaar creditcardgegevens delen en om hacks vragen", zegt Chris Boyd, directeur van malware research bij FaceTime Security. Veel tieners komen in aanraking met computercriminaliteit wanneer zij naar exploits of cracks voor hun games zoeken. Sommige zoeken naar exploits en virussen die gebruikt kunnen worden tegen sociale netwerken, zoals Facebook en Hyves, die erg populair zijn bij jongeren. Veel van deze "hackers" proberen zo achter gevoelige informatie van anderen te komen.

Stom
"Sommige zijn vrij simpel, sommige zijn slim en andere zijn gewoon stom", zegt Boyd. De pogingen van minderjarigen om geld te verdienen aan de cybercriminaliteit lopen vaak in de soep door het ontbreken van technische kennis. "Ze weten zelfs niet hoe ze aan een simpele phishing- of aanvalstool kunnen komen", zegt Kevin Hogan, een senior manager bij Symantec Security Response. "We hebben phishing sites gezien waarop afbeeldingen staan die niet werken omdat ze naar de harde schijf gelinkt waren", aldus Hogan. Onderzoekers bij Symantec hebben veel voorbeelden verzameld van tieners die het voor elkaar kregen om hun eigen computers te infecteren door een virus dat ze zelf geschreven hadden.

Boyd zegt dat veel jonge criminele hackers tegen de lamp lopen omdat ze erkenning willen voor hun exploits. "Ze zijn geobsedeerd met video's maken van hetgeen ze doen", zegt hij. Ze laten vaak zien hoe ze een site hacken of hoe ze iemands email account kraken. Veel van de jongeren verspreiden ook foto's of andere persoonlijke details waardoor het makkelijk wordt om de cybercriminelen op te sporen.

Strafblad
Volgens Mathew Bevan, een bekende hacker die gearresteerd werd als tiener, is het niet verwonderlijk dat jongeren betrokken raken bij online criminaliteit. "Het gaat om de kick en het bewijzen dat ze iemand zijn", zegt hij."Het doel van hun handelen is om roembinnen hun hackgroep te verkrijgen. Ze besteden jaren aan het ontwikkelen van hun status. Ze geven dat
niet zomaar op", aldus Bevan.

Graham Robb, een woordvoerder van de kinderrechter, zegt dat tieners de risico's goed moeten afwegen. Als ze een strafblad krijgen houden ze die voor de rest van hun leven.” De jongeren moeten volgens hem ook goed nadenken over de eventuele gevolgen voor hun carrière. "Als kind een strafblad krijgen is het ergste wat je kunt overkomen.”

Reacties (6)
28-10-2008, 17:59 door Anoniem
Het zal wel aan mij liggen maar die hele maatschappij is sensatiedriven. Het nieuws neem ik met een vette korrel zout want die wil vooral veel nieuws en als het even kan sensatienieuws want dat verkoopt goed.

En dat maakt ons allen helemaal gek als je in die val trapt. Het waarheidsgehalte is ver te zoeken.

We moeten ons weer concentreren op wijsheid en dat doorgeven aan onze kinderen.

In zo'n zieke prestatiemaatschappij kun je er natuurlijk op wachten dat je de meest waanzinnige situaties krijgt terwijl er maar enkelen zichzelf verrijken...denken ze.

Want in feite zijn ze het verkeerde pad ingeslagen. Evenals roem die geen roem is. De behoefte tot roem is in feite innerlijke onbelans.
28-10-2008, 21:16 door Eerde
"Als kind een strafblad krijgen is het ergste wat je kunt overkomen.”
Klopt !
Maar je zou ook kunnen denken: Moeten kinderen van 11 of 12 wel een strafblad op kunnen lopen ? Gelukkig tot 12 jr in NL niet en 12+ gaan we hopelijk ook niet criminaliseren op deze manier.
Moedig ze eens aan.... stuur het in een positieve richting deze belangstelling voor IT & veiligheid.

Maar ja waarom toch altijd dit soort berichten uit yankiedoedelland ? Kom dan in ieder geval met een NL vergelijk.
In yankiedoedelland heeft men wel meer achterlijke ideeen, zoals de doodstraf of 973 jaar gevangenisstraf of 6 jaar voor een hennepplantje in je tuin.
28-10-2008, 23:06 door eLMo
*zucht* hackers hacken en niet scriptkiddies..
29-10-2008, 03:36 door Dalby
word je strafblad niet leeggemaakt op 18? ik geloof dat het in belgie zo is
29-10-2008, 06:42 door Anoniem
Geweldige foto trouwens :)
29-10-2008, 09:38 door andreict
Door AnoniemGeweldige foto trouwens :)

foto?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.