image

Amerikaanse leger lanceert anti-hacker brigade

dinsdag 28 oktober 2008, 16:17 door Redactie, 9 reacties

Het Amerikaanse leger heeft een aparte eenheid opgericht om diefstal van vertrouwelijke informatie door hackers te bestrijden. De Defense Industrial Base Cyber-Security Task Force probeert met name de netwerken van militaire aannemers te beschermen. "Het stelen van ongeclassificeerde gegevens vindt nog altijd plaats en ondermijnt en neutraliseert daarmee de technologische voorsprong en militaire effectiviteit van de strijdkrachten", zo staat in een document over de eenheid. Het gaat dan om gevoelige informatie van in ontwikkeling zijnde wapensystemen en programma's die aannemers uit de private sector ontwikkelen.

Een ander punt waar de Task Force zich op gaat richten is "het risico dat vijanden kwaadaardige of vervalste componenten in Amerikaanse wapensystemen aanbrengen." Vorig jaar waarschuwde een onderdeel van het Ministerie van Defensie dat de globalisatie van de logistieke keten, en dan met name het outsourcen van software, een doelwit voor onvriendelijke landen en vijanden van Amerika vormt.

Als laatste onderzoekt men ook eerdere cyberaanvallen tegen aannemers om te bepalen of er mogelijk data over huidige en toekomstige wapensystemen en onderzoeksprojecten is gecompromitteerd. Dit zou de technologische voorsprong die de Amerikanen op hun tegenstanders hebben kunnen beïnvloeden.

Reacties (9)
28-10-2008, 16:59 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
28-10-2008, 17:18 door Skizmo
Soow. . het amerikaanse leger wordt met de dag zieliger.
28-10-2008, 18:03 door Anoniem
Een leger is vooral nodig als je alleen aan de gevolgen denkt en werkt.

Werk eens aan de oorzaak en gebruik op bovenkamer.

Maar ja ...voordat die geevolueerd zijn ....zitten we niet in 2012 maar ergens in 5012.

Kom op Amerika doe eens je best en maak eens een doorstart naar de volgende fase...kom op je kan het wel.
28-10-2008, 18:44 door prikkebeen
Door SkizmoSoow. . het amerikaanse leger wordt met de dag zieliger.

Ik vind zo langzamerhand heel Amerika steeds zieliger aan het worden.
Volgens mij is het gewoon weer een nieuwe manier om (vooraf) te spioneren onder het mom van 'de veiligheid'.
Het wachten is nu op wat voor samenzweringen ze nu weer vinden om een of ander land aan te vallen. Een soort van Internet 9/11. Time wil tell.
28-10-2008, 20:18 door Anoniem
Heel smart. Niks zieligs aan. aangezien onze economien nauw verbonden zijn aan zowel bedrijfsleven als utiliteitsbedrijven.
Aangezien veel buitenlandse mogelijkheden (inclusief Nederland, Belgie en Zweden) cyber eenheden
hebben opgezet en China al meerdere malen "gesnapt" is bij het pogen of daadwerkelijk ingebroken te hebben, is het heel verstandig om het eigen leger ook te voorzien van dergelijke eenheden. No your enemy. The Art of War gaat veel
verder dan militair wapentuig. In 10-25 zullen we niet zoveel fysieke oorglogsvoering zien, het is niet meer nodig.
Als je een economie kan platleggen....is het voeren van een oorlog economisch veel moeilijker en zal het meer op dweilen aankomen. Nee niet zielig, een vooruitziende blik, en in mijn ogen zelfs iets te laat. Alleen hoe ver men kan gaan is een zaak waar nog veel vragen over zijn en komen.
28-10-2008, 20:31 door cyberpunk
Lijkt me meer een voorbereiding tot "aanvallen" (informatievergaring) te zijn dan een echt verdediging tegen aanvallen van buitenaf. "Information is power."
28-10-2008, 20:50 door wegaanvooruit
Wat moet ik daar mee in Nederland dat is acht á niet uur vliegen. En ik mag aannemen dat het Amerikaanse leger daar zelf wel raad mee weet.
28-10-2008, 23:23 door Anoniem
Door wegaanvooruitWat moet ik daar mee in Nederland dat is acht á niet uur vliegen. En ik mag aannemen dat het Amerikaanse leger daar zelf wel raad mee weet.

Hmmm beetje modern wapen (raket) doet er maar 15 minuutjes over.... ,maar als 'ze' je echt persoonlijk willen spreken duurt het toch zeker 20 minuten.....
29-10-2008, 11:07 door Anoniem
"Defense Industrial Base Cyber-Security Task Force"
Normale mensen noemen het ook wel "Computer beveiligers"
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.