image

Rechter steunt spreekverbod chipkaartonderzoekers

vrijdag 15 augustus 2008, 10:39 door Redactie, 1 reacties

De drie informaticastudenten die een beveiligingslek in een Amerikaanse variant van de OV-chipkaart ontdekten mogen nog steeds niet hun presentatie geven en moeten zelfs aanvullende informatie aan het lekke vervoersbedrijf overhandigen. Gisteren diende een hoger beroep tegen het spreekverbod dat een eerdere rechter had ingesteld naar aanleiding van de presentatie die het trio tijdens de Defcon conferentie wilde geven.

Volgens de Electronic Frontier Foundation (EFF) is het spreekverbod in strijd met de vrijheid van meningsuiting. De rechter wilde daar zijn handen niet aan branden en stelde de discussie hierover uit tot dinsdag. Wel bepaalde hij dat de onderzoekers aanvullende informatie moeten overhandigen. De EFF wil nu in hoger beroep gaan bij het eerste Circuit Court of Appeals. Het spreekverbod verloopt dinsdag, maar de burgerrechtenbeweging wil dat dit nu al wordt opgeheven.

De vraag die de rechter moet beantwoorden is wat "responsible disclosure" is. De studenten zijn van mening dat de Defcon presentatie in het publiek belang is, zeker omdat het gekraakte betaalsysteem al enige tijd ter discussie staat. De rechter was van mening dat de drie de computerwetgeving zouden hebben overtreden, maar dat was volgens de advocaten een foute interpretatie. Inmiddels hebben elf andere beveiligingsonderzoekers een brief aan het hof gestuurd waarin ze hun kritiek over het spreekverbod uitspreken.

Reacties (1)
15-08-2008, 17:55 door Nomen Nescio
Net Apple: verbied het, dan bestaat het niet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.