image

Straatbendes veroorzaken toename identiteitsdiefstal

dinsdag 19 augustus 2008, 09:28 door Redactie, 1 reacties

Niet alleen puisterige hackers in donkere zolderkamers houden zich bezig met identiteitsdiefstal, steeds vaker raken ook drugsverslaafden en bikkelharde straatbendes betrokken. De laatste groep is zelfs verantwoordelijk voor een explosieve toename van 31% in 2007, zo blijkt uit onderzoek in de Amerikaanse staat Californië. Het uitvoeren van identiteitsdiefstal is zo eenvoudig en het gereedschap voor fraude is vrij toegankelijk, waardoor nu ook straatbendes zich met deze vorm van criminaliteit bezighouden.

Via de valse identiteiten neemt men geld op bij banken of pleegt men op andere manieren fraude. In sommige gevallen blijkt dat de bendes bankpersoneel en andere insiders inhuren voor het plegen van de misdrijven. "Ze bezoeken restaurants en andere plekken, luisterend naar mensen die over geldproblemen klagen. Ze bieden dan geld aan in ruil voor informatie die ze bij het plegen van identiteitsdiefstal kunnen gebruiken," aldus Linda Foley Identity Theft Resource Center.

Het probleem voor de bendeleden is dat ze dit wel moeten doen, omdat het moeilijk is om zelf bij een bedrijf aan de slag te gaan en op die manier de aanval uit te voeren. "Het is lastig om een baan te krijgen als je een swastika op je voorhoofd getatoeëerd hebt." Vorig jaar werden 1,5 miljoen Californiërs het slachtoffer van identiteitsdiefstal.

Reacties (1)
19-08-2008, 12:23 door Anoniem
@ Redactie :

Sinds wanneer hebben hackers puisten ? Of houden jullie erg van cliche's ? ;-)

"Het is lastig om een baan te krijgen als je een swastika op je voorhoofd
getatoeëerd hebt."

Het is eveneens lastig om een baan te krijgen wanneer je een strafblad hebt
in een land waar iedere werkgever zeer gemakkelijk dergelijke informatie kan
opvragen, en waarbij resocialisatie van veroordeelden dus door het systeem
wordt tegengewerkt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.