image

Fedora servers mogelijk gehackt

dinsdag 19 augustus 2008, 12:25 door Redactie, 4 reacties

Een melding van problemen met de infrastructuur van Linux-distributie Fedora is mogelijk een aanwijzing dat de servers gecompromitteerd zijn. De problemen zorgde voor grootschalige uitval en waren reden voor het team om Fedora gebruikers te waarschuwen dat ze geen updates moesten downloaden. Dit zou op een security-gerelateerd probleem kunnen duiden. Paul Frields, hoofd van het Fedora project, liet eerder deze week weten dat men de impact voor eindgebruikers nog aan het onderzoeken was.

Die update op de Fedora mailinglist dateert van 14 augustus en sindsdien is er geen nieuwe informatie over het incident naar buiten gekomen. Vandaag verscheen een nieuwe status update. Daarin laat Frields weten dat het team bezig is met een tijdlijn om de details over het incident in de nabije toekomst bekend te maken. "We waarderen het geduld van de gemeenschap en zullen zo snel als mogelijk met updates komen."

Reacties (4)
19-08-2008, 13:51 door Anoniem
FUD!

Het kan net zo goed zijn dat er iets mis is met nummering
van de updates doordat bijv. synchronisatie niet goed gaat.
19-08-2008, 14:22 door U4iA
Zo "open" over het probleem is deze open source boer
kennelijk niet ;)
19-08-2008, 15:47 door Anoniem
ik vind het behoorlijk open anders
19-08-2008, 17:37 door SirDice
Een melding van problemen met de infrastructuur van Linux-distributie Fedora is mogelijk een aanwijzing dat de servers gecompromitteerd zijn. De problemen zorgde voor grootschalige uitval en waren reden voor het team om Fedora gebruikers te waarschuwen dat ze geen updates moesten downloaden.
En mogelijk duiden infrastuctuur problemen op problemen met het netwerk en willen ze niet dat je halve patches download.

Wel eens van Ockhams scheermes gehoord?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.