image

Rechter heft spreekverbod chipkaartonderzoekers op

woensdag 20 augustus 2008, 11:09 door Redactie, 2 reacties

Het spreekverbod dat ervoor zorgde dat drie informaticastudenten tijdens de Defcon hackerconferentie geen presentatie over lekken in een Amerikaanse variant van de OV-chipkaart mochten geven, is in hoger beroep opgeheven. De hoger beroepsrechter draaide een eerdere beslissing van een andere rechter terug. Die vond namelijk dat de presentatie in de strijd met de computerwetgeving was.

Volgens de Massachusetts Bay Transportation Authority (MBTA) geldt de computercriminaliteitswet niet alleen voor progamma's die een computer kunnen beschadigen, maar ook voor "verbale overdracht", zoals het houden van lezingen. Tot grote verbazing van de Electronic Frontier Foundation (EFF) ging de eerste rechter hiermee akkoord. Een uitspraak die vernietigende gevolgen voor beveiligingsonderzoek zou kunnen hebben. De EFF spande daarom meteen een hoger beroep aan en met succes.

"We zijn zeer blij dat het gerechtshof erkende dat de juridische argumenten van de MBTA ongegrond zijn," aldus Cindy Cohn van de EFF, die tevens liet weten dat "de pogingen van de MBTA om deze studenten de mond te snoeren niet alleen misleidend, maar ook overduidelijk ongrondwettig zijn."

Het ging voornamelijk om een principezaak, aangezien de gewraakte presentatie en rechtsdocumenten met nog veel uitgebreidere informatie al enige tijd online te vinden zijn.

Reacties (2)
20-08-2008, 11:31 door Nomen Nescio
Mooi zo. Er wordt al veel te veel geheimzinnig gedaan in Amerika, puur uit
eigenbelang. En wij maar ons hele hebben en houden blootgeven voor die
gasten.
20-08-2008, 15:59 door spatieman
onze kaarten zijn veilig !!
en een jaar later, waarom maken we zo weinig winst, en
hebben we toch genoeg klanten die gebruik maken van de kaart.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.