image

Ontwikkelaar TJX sniffer software aangeklaagd

woensdag 5 november 2008, 14:32 door Redactie, 3 reacties

Een New Yorker die voor een bende creditcardhackers een “sniffing trojan” ontwikkelde, is door de Amerikaanse autoriteiten aangeklaagd. De bende wordt beschuldigd van het stelen van meer dan 94 miljoen creditcardgegevens van retailer TJX. De 25-jarige Stephen Watt zou hierbij hebben geholpen door sniffing programma te ontwikkelen voor het stelen van de creditcardgegevens. De bende wist via een slecht beveiligd WiFi-netwerk de sniffer op het netwerk van TJX te plaatsen.

Volgens de aanklagers ontwikkelde Watt de tool voor Albert Gonzalez, die werd eerder dit jaar al aangeklaagd als leider van de bende. Afgelopen januari veranderde Watt zijn sniffer, die hij op een server in Letland had opgeslagen. Watt is beschuldigd van samenzwering en het aanbieden van een tool om datadiefstal mee te plegen, en hangt een celstraf van maximaal vijf jaar plus een boete van 250.000 dollar boven het hoofd. Of het om een bestaand sniffing programma gaat of zelf geschreven software is onbekend.

Reacties (3)
05-11-2008, 16:25 door RichieB
Wordt hiermee het ontwikkelen en verkopen van lockpicking tools ook strafbaar? Ik dacht altijd dat het gebruik een misdrijf was, niet het maken of verkopen van het gereedschap.
05-11-2008, 16:40 door Backfire
Lockpicking tools zijn niet gemaakt met als doel inbraken te plegen. staat duidelijk in de manual

Maar hoe ga je omschrijven dat je credit card sniffer niet bedoeld is voor credit card fraude?
05-11-2008, 21:26 door Anoniem
Kijk eens naar de weggeving bij onze oosterburen. Waarom denk je dat THC niet meer in Duitsland host....hack tools zijn verboden.........Pan Europees is men er ook mee bezig....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.