image

Google blijft adverteren voor Antivirus XP malware

zondag 24 augustus 2008, 11:08 door Redactie, 5 reacties

Google blijft advertenties toestaan voor de Antivirus XP malware waar al talloze internetgebruikers de dupe van zijn geworden. Via Google Adwords kunnen gebruikers die op "antivirus" zoeken de reclames van de nepscanner tegenkomen. Het probleem wordt vergroot doordat druk bezochte websites ook deze advertenties tonen en daardoor veel mensen met de malware op kunnen zadelen, aldus Axel Eckelberry van Sunbelt Software.

Beveiligingsexpert Jesper Johansson maakte deze analyse van de Antivirus XP zwendel. Duidelijk wordt hoe de bende achter de malware internetgebruikers via allerlei vensters probeert bang te maken om zo tot installatie en aanschaf van de nepscanner over te gaan.

"Dit soort malware is zeer verontrustend. Je kunt je alleen afvragen hoeveel gebruikers al verleid zijn om niet werkende beveiligingssoftware te installeren," aldus Johansson, die niet weet te zeggen wat er met de persoons- en creditcardgegevens gebeurt zodra slachtoffers betaald hebben. Laatst wist Antivirus XP nog een legitiem certificaat te verkrijgen, dat weer werd ingetrokken toen de certificate authority hoorde waar de ontwikkelaars zich mee bezighouden.

Reacties (5)
25-08-2008, 01:27 door Anoniem
Idd ik ben hier ook een dupe van geworden en het is heel erg
irritant :S
25-08-2008, 09:00 door Victor69
Door Anoniem
Idd ik ben hier ook een dupe van geworden en het is heel erg
irritant :S

Prutser.....
25-08-2008, 10:40 door spatieman
nee.
SUKKEL, is het juiste woord.
er zijn genoeg tooljes voor IE en Firefox die je doen waarschuwen.
Siteadvisor en WOT zijn de bekendste.
25-08-2008, 19:44 door Anoniem
Zo heeft Google ook heel lang adverenties 'doorgegeven' van sites als ecnnow.com (ze opereren via diverse profi uitziende websites) Sites waar een bijv. een nieuwe Nikon D300 + top lens (14-24mm f/2.8) voor minder dan de nieuw prijs werd aangeboden.
Vaak over geklaagd, maar duurde weken voordat die gasten geweerd werden. (website is ook niet meer benaderbaar).
Frauderende sites zijn volgens mij ondergeschikt aan DMCA / MPAA / RIAA gerelateerde vragen.
25-08-2008, 19:59 door R.Beltman
Om deze reden gebruik ik Google Adwords niet. Overigens zijn er genoeg betrouwbare sites om een virusscanner aan te schaffen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.