Archief - De topics van lang geleden

Need some help plz ...

06-09-2001, 09:32 door Anoniem, 5 reacties
Hallo,
Om meteen 'to the point' te komen: ik heb gisteren via MSN een virus gekregen Pic1234(1)(3).exe . Ik heb dat een keer kunnen wissen van de harde schijf en uit de Prullenbak, maar als ik MSN daarna weer opende zat het er weer op en nu krijg ik het er niet meer af :(
Ik kan niet plakken, knippen of kopieren met het bestand, er wd telkens gezegd dat het in gebruik is, ik heb ondertssn gehoord dat ik het op "alleen lezen" moest zetten, maar what's the point?! Ik heb gisteren opgestart in veilige modus en toen kon ik het nog eens verwijderen , maar deze morgen bij opstarten van de computer stond er een error dat "een" bestand niet kon geopend worden?! En het staat nu dus terug op m'n harde schijf.
Hoe krijg ik dit weg, het zal waarschijnlijk niet zo moeilijk zijn, maar ik ken dan ook niet veel van computers :)
Dus elke raad is goud waard, thnx Miene
Reacties (5)
06-09-2001, 12:13 door Anoniem
Hoi,

Ik heb dit van een site afgeplukt, twee anderen stelden dezelfde dingen voor, dus zal wel OK zijn :)

Here are the instructions on deleting this virus.First you must hit ctrl+alt+delete and if you see something that says "MsgSprd" click it and click end task. If you don't see that, you do NOT have the virus. After clicking end task you click on the Start Menu and highlight Find, then click Files or Folders, type in PIC1234(1)(1).exe in the "Named" bar. Click find and find it. Then right click it whenever u have found it and click Delete. Then go and delete it out of your recycle bin.The virus is GONE!

Sorry voor de slordige opmaak, als het maar helpt toch ?
07-09-2001, 12:43 door Anoniem
Hmm, misschien zou je het in de msconfig uit kunnen zetten. Ik weet het niet maar probeer het eens, suc6
07-09-2001, 21:29 door pierpanda
Ik heb je bericht gelezen, en ik raad je aan om de website van SYMANTEC te bezoeken. Tik daarvoor eerst in:
http://www.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.annoying.worm.html

Als dit inderdaad overeenkomt met de worm die op jouw PC terecht gekomen is, doe dan het volgende:

1. Haal eerst iemand erbij die verstand heeft van computers (iemand van school of werk die goed is met computers).
2. In het Engels staat op deze internetpagina hoe je deze worm moet verwijderen. Volg deze aanwijzingen dan ook stipt op. Ben je het Engels niet machtig, haal iemand erbij die deze pagina kan lezen.
4. Je zult je Windows Register moeten 'schoonmaken', laat dit liefst over aan iemand die er echt verstand van heeft. Onjuiste veranderingen in je Register kan vervelende gevolgen hebben, zoals corrupte files e.d.

Ik kan me voorstellen dat je een beetje in de put zit. Gelukkig is deze worm niet echt gevaarlijk voor je PC, het is eigenlijk een soort pestkop, die je probeert te plagen.

En dan nog wat.

Mocht je nog geen AntiVirus-programma hebben en een FIREWALL, schaf deze dan snel aan (of download dit via het Internet). De volgende regels geef ik je om besmettingen door virussen en ander troep te voorkomen.

1. Gebruik je AntiVirus programma veelvuldig, en kijk elke dag op Internet of er nieuwe virusdefinities zijn. Zijn die aanwezig, vernieuw je antivirus database.

2. Bij een FIREWALL (brandmuur) hetzelfde. Als je er een hebt, regelmatig kijken of er updates zijn. Ook deze dien je te downloaden.

3. Bij sommige AntiVirus-pakketten bestaat er een AutoProtect systeem, zoals bij Norton AntiVirus 2001. Wanneer dit aanstaat, dan worden alle bestanden die van het Internet worden opgehaald gecontroleerd op virussen. Staat zo'n virus in je AntiVirus database, dan zal het programma het virus herkennen en niet binnenlaten.

4. Kijk altijd uit indien onbekenden bijlages sturen. Staat in zo'n bijlage bijvoorbeeld Beeld.exe of Joke.exe of Grap.com, KLIK HIER DAN NIET OP. Heel veel wormen en virussen worden op deze manier binnengehaald. Onthoud dus: NOOIT OP ONBEKENDE EXECUTE OF COM-BESTANDEN KLIKKEN. Merk je toch dat iemand ONGEVRAAGD zo'n bijlage opstuurt, WIS DAN IN HET VERVOLG HET BERICHT PLUS DE BIJLAGE!

Ik wens je veel sterkte toe.


Pierpanda.
15-09-2001, 13:10 door Anoniem
Hmmzz. Eigenlijk zou de laatste regel bovenaan moeten staan, omdat deze het belangrijkste is volgens mij. Als je een firewall wilt gebruiken, kijk dan eens op http://www.zonelabs.com en download daar de laatste versie van Zone Alarm. Die is wel aardig voor de gewone gebruiker. Het voordeel van deze firewall is dat hij de .exe files en dergelijke (zie bericht hierboven) ook automatisch kan hernoemen, zodat je ze niet zomaar meer kunt openen. Belangrijkste blijft: GEEN bijlage's openen!! Eigenlijk ook niet van bekenden, omdat die ook geïnfecteerd kunnen zijn. Naast het bekijken van diverse site's over nieuwe virussen (bij bijvoorbeeld symantec of mcafee) is een virusscanner die helemaal up to date is ook heel belangrijk. Aan de andere kant: Laat je niet gek maken, zodat je op een gegeven moment alleen maar bezig bent om virussen, worms, trojans en dergelijke van je pc te weren of te verwijderen. Het moet wel leuk blijven!!! Greetzzz.
17-09-2001, 23:56 door Double-X
Leuk virus toch.

Vroegere versies vertelden zelf hoe ze verweiderd konden worden.
De nieuwere versies niet, maar de verweidering is het zelfde maar de virus zit in C:Mijn DocumentenMessenger Received FilesPic1324.EXE

---------------------------------------------------------------------------------
The worm does no damage and its own removal instructions can be found in a file located at C:Messenger1324Brain1Read Me.txt. The text file reads:

I come in piece. My name is Jerry. The purpose of me is to spread. I'm not annoying, nor dangerous.

How to remove me:
1) Click Start, select Run. The Run dialog box pops up.

2) Type: msconfig The System Configuration Utility pops up.

3) Click the Startup tab at the top. In the list, find MsgSprd, Messenger, or pic1324, uncheck, press Apply, then press Ok.

4) Restart your computer Or press Ctrl - Alt - Del, select MsgSprd from the list, then press End Task.

You may freely delete the files or the 'C:Messenger1324' directory.
---------------------------------------------------------------------------------
Groetjes
Double-X
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.