Archief - De topics van lang geleden

trojan

26-12-2001, 00:49 door ricrox, 2 reacties
hallo ik heb een vraagje over trojan
ik heb norton 2002 en nou heb ik een trojan in mijn comp
en die wordt niet gevonden door norton maar wel door pc cillin en door de internet scanner nou is mijn vraag ik krijg hem er niet af want door de betreffende scanners wordt steeds aangegeven dat hij in gebruik is
het is een trojan_network.a en hij zit in mijn c:restorearchive/fs147
kan iemand mij misschien helpen
een beginnend computenaar

mijn dank zal groot zijn


[COLOR=orangered]trojan_network.a[/COLOR] :(
Reacties (2)
21-01-2002, 12:36 door pierpanda
Als je het bestand weet waar dit Trojaans Paard zit, gebruik dan Norton Quarantaine. Met andere woorden: je moet dit bestand in Quarantaine plaatsen.

Vervolgens stuur je dit op naar Symantec. Dit opsturen doe je ook via je software pakket. Bekijk daarvoor eerst hoe je dit moet doen.

Dan wordt het geanalyseerd door Symantec en vervolgens krijg je een advies hoe je eventueel je computer verder moet ontsmetten.

Raadpleeg dus Norton AntiVirus 2002.

Dat dit Paard er nog steeds opstaat is wel heel vervelend: je computer is nu gecompromiteerd en het is zelfs mogelijk dat een hacker toegang kan krijgen op je PC. (Gebruik je een Firewall? Is wel handig!). Dus die Trojan MOET van je computer af!

Ik heb overigens deze naam van dit Trojaans Paard opgezocht in de database van Symantec, maar kan het niet direct vinden. In ieder geval kun je het bovenstaande proberen.


Succes.

Pierpanda.
24-01-2002, 14:57 door Anoniem
update je norton2002 bij http://www.norton.com
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.