Archief - De topics van lang geleden

Cisco 1700 router port 25 probleem ?

18-02-2002, 22:20 door wimmie, 0 reacties
Ik heb jullie hulp nodig.

Ik heb een theorie waarop ik graag van jullie een antwoord zou willen hebben , a.u.b. ?

Het verhaal gaat als volgt;

Ik heb te horen gekregen dat er een wereldwijd probleem is met de Cisco 1700 routers en dan met name poort 25 (is geen reklame). Dit probleem is een aantal weken geleden schijnbaar besproken en toegelicht bij de Cisco trainingen (naar mijn gevoel heeft men deze trainingen bij landis gevolgd).

Tevens is mij ter ore gekomen dat dit zgn probleem op te lossen is met een dmz. Een complete config werd getoond (deze config was mij overigens wel bekend omdat wij deze reeds zelf vaak toegepast hebben)

Indien dit klopt is er op dit moment iemand héél erg vervelend bezig.

Mijn theorie is als volgt; deze persoon breekt in middels de uitgelegde poort 25 optie bij verschillende bedrijven. Doet wat aanpassingen zodat hij ten alle tijde nog voordeel kan behalen. Doet vervolgens een mailing de deur uit in de trend van Security specialisten gezocht, bel ons. De ontvanger denkt, hee, da's toevallig want ik heb een probleem. Vervolgens wordt er contact gelegd en om de zaak te bespoedigen breekt men nogmaals in om de hele zaak plat te leggen. De potentieele klant zit met zijn handen in het haar en maakt dankbaar gebruik van de mogelijkheid om de zaak op te lossen.

Dat dit géén reklame is voor Cisco behoeft geen uitleg en zou enorme schade toe kunnen brengen aan hun goede naam. Let op, dit zijn vermoedens en het is slechts een theorie, maar toch !

Ik heb teveel vreemde toevaligheden in de afgelopen 15 jaar gezien dat ik bijna zou zou dat het verschijnsel vaker voorkomt dan het toeval zou toelaten oftewel er is voor mij sprake van significantie. Wat denk jij ervan ?

Kan dit ?

:confused:
Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.