Archief - De topics van lang geleden

CBDTPA doet ook software

23-03-2002, 08:08 door Anoniem, 2 reacties
De amerikaanse senator Hollings liep al een hele tijd met zijn plannen rond, maar is er nu echt werk van aan het maken.

Zijn oude 'Security Systems Standards and Certification Act' (SSSCA) , nu in een nieuw jasje 'Consumer Broadband and Digital Television Promotion Act ' geheten, zou niet alleen kopieerbeveiliging op consumenten-electronica verplicht stellen, (lees: het de consument onmogelijk maken een kopie te trekken van een gekocht product, zoals dat nu volgens de 'fair use' regels het recht is van de consument) maar ook softwareontwikkeling erbij betrekken.

2 jaar en 7 maanden na het van kracht worden van de wet (hopen dat dat niet gebeurd) gelden de regels ook voor "any hardware or software"...

Dat betekent dat software ook voorzien moet worden van een kopieerbeveiliging, in de ruimste zin van het woord. Dit heeft nogal wat consequenties voor bestaande en nieuwe software. WinAmp diskwriter plugin? verboden.. Windows Soundrecorder ? verboden.. Een I-pod met een heus snoertje/ verboden.
Geen programmeur kan dan nog voor de amerikaanse markt software produceren zonder de door senator 'Disney' Hollings opgestelde (krankzinnige) regels..
Kortom, een ramp.

Meer op Politech o.a. -> http://www.politechbot.com/cgi-bin/politech.cgi?name=sssca
en Wired -> http://www.wired.com/news/politics/0,1283,51245,00.html

Gelet op de neging van bijvoorbeeld het europees parlement, en de nederlandse regering om de oortjes naar de U.M.A. te laten hangen...zouden we dit hier ook gaan krijgen ?

* have a nice DOS *
Reacties (2)
23-03-2002, 08:11 door Anoniem
De tekst van de CBDTPA (wanneer leren die yanks eens uitspreekbare acronymen te verzinnen:-) vindt je hier -> http://cryptome.org/broadbandits.htm
24-03-2002, 17:22 door Anoniem
Originally posted by Anonymous Coward
De amerikaanse senator Hollings liep al een hele tijd met zijn plannen rond, maar is er nu echt werk van aan het maken.

Ik heb mijn twijfels of dat er wel door zou komen aangezien veel industrie bij is gemoeid. Veel successen zijn immers geboekt door enigzins vrij verkeer van gegevens (lees: reproducties). Wanneer je dit reproduceren aan banden legt ontneem je niet alleen het recht tot "investment protection" in de vorm van backups maar kan je ook gaan zeuren over alle vormen van reproducties, inclusief de vluchtige.

Vrijwel alles dat in winkels is te vinden zijn reproducties (reproductie A) (videobanden, mc's, vinyl platen, cd's, dvd's etcetera) die je thuis in je reproduceerder kan stoppen (VCR, Draaitafel, CD-Speler, DVD-speler, etcetera) waarbij de gegevens weder-omgezet worden in een electrisch signaal (reproductie B) dat via een versterking wordt doorgevoerd naar het weergevend-apparaat zoals een beeldbuis waarbij het gereproduceet electrisch signaal wordt omgezet in licht (reproductie C) en/of via luidsprekers wordt omgezet in beweging van lucht (reproductie D) om vervolgens onze oren en dat van onze buren te breiken die het weer omzetten in bioschemische pulsen (reproductie E) die onze hersenen ten slotte kunnen interpreteren dat ook geldt wanneer het signaal visueel via onze ogen wordt aangeboden en wederom in bioschemische signalen aan onze hersenen worden aangeboden (reproductie F)
De gevolgen voor de evolutie van technologie mag duidelijk zijn: wat zou het nut dan bijvoorbeeld nog kunnen zijn van een DVD-Videorecorder wanneer je geen programma's mee mag opnemen tijdens je afwezigheid?
Of is de betreffende senator bezig een nieuwe vorm van criminaliteit te introduceren dat de betreffende cijfers kunstmatig weer omhoog helpt?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.