Archief - De topics van lang geleden

wel of niet mail scannen

25-03-2002, 09:16 door suntac, 3 reacties
Ethiek,
scannen op virus in de mailboxen van je klanten.
Stel dat er ergens een verschrikkelijke mail worm losbreekt zou het dan voor de provider mogelijk moeten zijn om alle mailboxen van de gebruikers te scannen en het virus te deactiveren.......

En zouden providers niet de mogelijkheid moeten geven om je mail te scannen op virus aan de server kant en niet pas op de client. Er zijn al een aantal providers die dit kunnen doen maar zou het niet een standaard optie moeten worden bij elke provider? In mijn ogen zou het altijd een optie moeten zijn die je aan en uit kan zetten bij de provider.....

Graag jullie mening en of het mag zonder dat je de klant er ook van de op de hoogte stelt. Ik wil de mening wel eens weten voordat ik het op mij eigen server aanzet voor de mensen die gebruik maken van de mail server die ik prive beheer.

Suntac
Reacties (3)
25-03-2002, 09:47 door Anoniem
IMHO kun je als beheerder gewoon scannen op de meest irritante virussen/worms. Het script dat de scan initialiseert leest de inhoud niet, de scanner ook niet, privacy gewaarborgd ?

Bij besmette mails gaat er een notification terug dat mail in de vuilnisbak gegaan is en waarom, en ontvanger krijgt identieke mededeling..

Op de boxes die ik zelf bijhoud scan ik ook op spam, en die bezorg ik gewoon niet, geen klacht gehad tot nu toe :-)

Je kunt natuurlijk ook gaan wachten tot een fervent dubbelklikker WEL die .jpg.scr / .mp3.pif etc etc gaat openen..

Houdt je wel van de straat :-)
25-03-2002, 09:56 door suntac
ja ik weet het nog niet helemaal, ik kan me zo voorstellen dat er mensen zijn die het maar niks prettig vinden als er een of ander script door hun mailbox heen rommelt op zoek naar virus files.

Het is natuurlijk wel zo dat je op deze manier een hoop elende kan voorkomen maar zou ik de de gebruikers van te voren op de hoogte moeten stellen of zou ik het gewoon maar aan moeten zetten en kijken of er problemen van komen?

Ik kan me voorstellen dat er gebruikers kunnen zijn die er een probleem mee hebben.......
25-03-2002, 12:11 door Anoniem
Originally posted by suntac
Ik kan me voorstellen dat er gebruikers kunnen zijn die er een probleem mee hebben.......

:-) Tenzij McAfee een van je services gebruikt voor virusmelding, welke gebruiker zou er dan wel problemen mee hebben en graag een virus ontvangen?
Volgens het wetboek wordt je ook aangemoedigd: wanneer je op virussen scant en deze killed, versprijdt jezelf alvast geen buitenwettig materiaal (virus = illegaal, hehe)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.