Archief - De topics van lang geleden

!@#$

04-04-2002, 08:45 door Anoniem, 4 reacties
Ik ben over deze twee berichten gestruikeld op MSNBC (eigenlijk via slash, maar goed:-)

[ http://www.msnbc.com/news/732865.asp?cp1=1 ] A NEW YORK online ad technology firm, United Virtualities, is preparing to introduce a product that will allow advertisers to automatically change the appearance of Web browsers, usurping some of the functions built into popular browsers designed by Microsoft Corp. and Netscape Communications, a unit of AOL Time Warner Inc.


[ http://www.msnbc.com/news/732958.asp?0si=-&cp1=1 ] BRILLIANT DIGITAL ENTERTAINMENT, a California-based digital advertising technology company, has been distributing its 3D ad technology along with the Kazaa software since late last fall. But in a federal securities filing Monday, the company revealed it also has been installing more ambitious technology, which could turn every computer running Kazaa into a node in a new network controlled by Brilliant.


Ligt het nou aan mij, of zou ~men~ hier moord en brand moeten schreeuwen ?
[home]-buttons veranderen ? Toolbars aanpassen ? En dan dat Altnet...
Ze praten over het gebruiken van 'unused diskspace, bandwidth, CPU'..
Dat impliceert dus dat als maar genoeg mensen meedoen de netto belasting van het net tot 100% opgejaagd gaat worden ? Voor advertenties vooral ?

Zijn er mensen die het wel 'cool' vinden ? Ik vraag me af wat jullie hier van vinden..
Reacties (4)
09-04-2002, 12:21 door suntac


Ligt het nou aan mij, of zou ~men~ hier moord en brand moeten schreeuwen ?[home]-buttons veranderen ? Toolbars anpassen ? En dan dat Altnet...Ze praten over het gebruiken van 'unused diskspace, bandwidth, CPU'..Dat impliceert dus dat als maar genoeg mensen meedoen de netto belasting van het net tot 100% opgejaagd gaat worden ? Voor advertenties vooral ?

Zijn er mensen die het wel 'cool' vinden ? Ik vraag me af wat jullie hier van vinden.. [/B]

MOORD BRAND..... :-)
even serieus nu..... Inderdaad een ontwikkeling die ik niet echt van harte zie aankomen maar het was natuurlijk wel te verwachten. Je toolbars zelf aanpassen kon al tijden het was natuurlijk gewoon even wachten tot het moment dat een of andere sluwe adv. jonge er achter komt hie hij dat vanuit een webpage kan laten doen.

Ik vind het echter niet kunnen dat (altans wat ik er van begrijp) de gebruiker geen keuze heeft........ komt hij op een site dan wordt er gewoon begonnen met dingen veranderen...... Ik denk dat hier het laatste nog niet over gezegd is maar ik ben wel heel benieuwd hoe het werkt en op welke browsers het werkt........


SUNTAC
09-04-2002, 14:22 door Anoniem
Originally posted by Anonymous Coward
Ligt het nou aan mij, of zou ~men~ hier moord en brand moeten schreeuwen ?
[home]-buttons veranderen ? Toolbars aanpassen ? En dan dat Altnet...
Ze praten over het gebruiken van 'unused diskspace, bandwidth, CPU'..
Dat impliceert dus dat als maar genoeg mensen meedoen de netto belasting van het net tot 100% opgejaagd gaat worden ? Voor advertenties vooral ?

Het wordt hier in ieder geval absoluut niet in goede aarde ontvangen. Persoonlijk erger ik mij al groen wanneer d'r een advertorial popup window wordt geladen. Nu had Microsoft (het zal niet waar zijn) eerder al wat uitgevonden om woordjes op een webpagina ongevraagd te veranderen in links naar commerciële sites (hoe heette dat toch ook al weer) en dat in hun toen nieuwste browsers geïmplementeerd. Moet ik er al helemaal niet aan denken geconfronteerd te gaan worden met een veranderende webbrowser die zelf wel eens eventjes mijn netwerkbelasting gaat opschroeven. Buiten dat lijkt mij een dergelijk systeem ook absoluut niet bevorderlijk voor de veiligheid, maar een potentiële vulnerability of exploit probleem erbij.
Zolang dat niet op bijvoorbeeld Unix of OS/2 wordt geïntroduceert, ben ik gerust daar hun doelgroep toch hoofdzakelijk de windows gebruikers zullen zijn :-)
09-04-2002, 15:37 door Anoniem
Browser-aanpassingen heb ik (zelfs onder windows) niet zo'n erge last van, sinds Mozilla 0.96 valt dat aardig te tweaken. (wel even zorgen dat je .JAR files kan bouwen). Build 0.99 heeft sowieso niet van die Explorer 'oh ja, doe mij activeX, wordt ik 'leuk' van'-neigingen..

Maar een P2P netwerk dat piggyback op KaZaa doet (hopies lusers) is een ander verhaal omdat hier de bandbreedte in de eeerste plaats in het geding komt. Stel je voor: 20.000 ~nederlandse~ lusers met dat Altnet die ~als~ ze al eens NIET downloaden, hun ~vrije~ BW aan het crunchen van numbers besteden (al dan niet met toestemming)...Hell IMHO..
Security is ook niet echt fijn geregeld.. zie.

http://www.cs.berkeley.edu/~nweaver/0wn2.html

Kortom, ongeluk dat wacht op aanleiding.. * haalt de hexeditor eens uit de kast en gaat kijken *

~bijna w/e ~
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.