Archief - De topics van lang geleden

van de Informatiesagraag uw reactie opmenleving**

19-04-2002, 17:22 door Anoniem, 0 reacties
Beste lezers,

In het kader van een onderzoek dat door het Rathenau instituut (http://www.rathenau.nl) wordt uitgevoerd om een analyse te maken van de kwetsbaarheid van de informatiemaatschappij vraag ik u aandacht en reactie op het volgende:

Kwetsbaarheid van de informatiemaatschappij wordt in de gangbare publieke en politieke discussies voornamelijk besproken in relatie tot ICT infrastructuren en het falen daarvan. Naarmate we meer gebruik maken van ICT raken we er echter ook meer afhankelijk van. De problemen die eruit voort kunnen komen raken daarmee ook steeds diverser van aard. Zo kan iemand kwetsbaarheid als economisch probleem definieren en iemand anders als technisch, juridisch, veiligheids, of sociaal probleem. De problemen zijn divers: hacking, kabelbreuken, virussen, fraude, lekken, etc etc.

Ik ben gevraagd om een analyse te maken van de maatschappelijke perceptie van kwetsbaarheid van ICT (infrastructuren). Vandaar dat ik de lezers van dit forum wil vragen te reageren op bovenstaande en de volgende vragen:

-Wat verstaat u onder kwetsbaarheid als we het hebben over de informatiemaatschappij? is het volgens u vooral een technisch, juridisch, veiligheids, of ander soort probleem?

- Waar liggen volgens u de grootste bedreigingen?

- Kunt u belangrijke of interessante voorbeelden geven van kwetsbaarheden van de informatiemaatschappij?

- Zijn er, naar uw weten, documenten die een interessant licht kunnen werpen op deze thematiek?


De reacties zullen worden meegenomen in het verdere onderzoek en kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de beeldvorming van het onderwerp. Ik verwacht dat er interessante invalshoeken te vinden zijn. Heeft u enige gedachten over het onderwerp twijfel dan niet en deel uw mening hierover.

Alvast hartelijk bedankt voor uw medewerking,

Floris Grootendorst
Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.