Archief - De topics van lang geleden

500 emails per minuut naar Abfab?

20-07-2002, 15:56 door hzlz, 3 reacties
Deze vraag las ik in een reactie op het nieuws. Het stelt een goed punt aan de orde ... mag iedereen nu iedereen spammen?

Nou?
Reacties (3)
21-07-2002, 13:44 door Anoniem
AMSTERDAM - Het versturen van grote hoeveelheden commerciële elektronische post, in internetkringen 'spam' genoemd, mag. Dat bepaalde het gerechtshof in Amsterdam donderdag in hoger beroep. Het hof laat wel de mogelijkheid open om 'spammers' te vervolgen als zij voor overlast zorgen.


Het draait in deze zaak om een geschil tussen internetprovider XS4ALL en vier klanten aan de ene kant, tegen het Amstelveense bedrijf Ab Fab Interactive Media Group aan de andere. Ab Fab stuurt spam, waardoor XS4ALL al deze mailtjes moet verwerken. De internetprovider had een dwangsom van 50 euro per overtreding geeïst en de eis is eerder door de rechter ook toegewezen.

XS4ALL vindt de reclame een ontoelaatbaat randverschijnsel van internet, dat zowel bij klanten als bij het bedrijf voor ergernis zorgt. Klanten klaagden over de reclame. Ab Fab heeft altijd volgehouden volgens de regels van de branche te werken. XS4ALL weet nog niet of het in cassatie gaat bij de Hoge Raad.
01-08-2002, 12:37 door Anoniem
Voor wie de nuance zoekt:

Rechter: E-mail campagnes ab.fab van aanvaardbaar niveau

Amstelveen, 19 juli 2002,

Gisteren oordeelde het Amsterdamse gerechtshof dat de e-mail campagnes van het Amstelveense internet marketing bureau AB.FAB aan de maatschappelijke zorgvuldigheidseisen voldoet. Het hof komt onder andere tot deze conclusie omdat AB.FAB zich houdt aan zowel de wet (in het bijzonder de Telecommunicatiewet en de Wet Bescherming Persoonsgegevens) als aan de geldende regels en normen van branche organisaties als de DMSA, ECP.nl en de Internationale Kamer van Koophandel. De uitspraak wordt verder gemotiveerd met een afweging die het belang van vrije commerciële communicatie stelt boven dat van de ontvanger die zich immers eenvoudig kan afmelden voor ontvangst van ongevraagde commerciële e-mail. Bovendien stelt de rechter dat de door AB.FAB verzamelde adressen op rechtmatige wijze zijn verkregen, deugdelijk zijn gesegmenteerd en dat de door de aard, omvang en frequentie van de door AB.FAB verspreide reclame deze geen overlast veroorzaakt.

AB.FAB is tevreden over het bereikte resultaat en bovendien dankbaar dat zij een bijdrage heeft kunnen leveren aan het levendige maatschappelijk debat over internet marketing.

[color="red"]Het bedroeft AB.FAB dat onzorgvuldige lezers de uitspraak interpreteren als een vrijbrief voor allerlei ongereguleerde vormen van e-mail misbruik.[/color] De Nederlandse branchevereniging voor direct marketeers, de DMSA, waarvan AB.FAB volwaardig lid is en die AB.FAB heeft ondersteund in de juridische procedure, benadrukt telkenmale het belang van zelfregulering voor direct marketeers.
AB.FAB werd met enthousiasme vertegenwoordigd door Carien van Boxtel en Tjeerd Overdijk, van Steinhauser & Hoogenraad advocaten gespecialiseerd in Intellectueel Eigendom, Informatie Technologie, Media en Reclame, waarvoor onze dank.
01-08-2002, 13:34 door Anoniem
Wat een gelul
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.