Archief - De topics van lang geleden

osin".exe ????

04-08-2002, 13:32 door Anoniem, 2 reacties
HELP !
Bij het openen van een email kreeg ik een viruswaarschuwing. Norton detecteerde het maar er is toch iets uitgevoerd. Ik kan namelijk bijna geen enkele programma meer openen. Ik krijg dan een schermpje waain komt te staan dat de pc het bestand osin".exe niet kan vinden en dit bestand nodig heeft om bestanden met extensie Toepassing te openen, bijna alles dus. Dit bestand is echter geen normaal bestand maar zal wel van het virus afkomen. Ben bang dat ik hier met Yaha.g@MM te maken heb.

Wat kan ik doen want heb geen zin om m'n hele pc te formatteren.
Reacties (2)
05-08-2002, 13:39 door jroefs
Wat je kunt proberen is om de Windows cd in je pc te stoppen en voor "herstellen" kiezen.
Betekent wel dat je een middag / avond bezig bent je machine op orde te krijgen, maar er is een kleine kans dat daarmee het een en ander is opgelost.
Wat je dan nog moet doen is een aantal drivers herinstalleren en alle hotfixes / service packs opnieuw draaien.

Heb je geen recente backup dan??
07-08-2002, 01:15 door Anoniem
Klik even op de onderstaande link, en lees het gedeelte over het kopiëren van regedit.exe naar regedit.com en het aanpassen van het register. Het is eenvoudig op te lossen, en dan werkt alles weer.
http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.yaha.f@mm.html

Overigens zal de removal tool voor de E en F variant ook het register weer aanpassen zodat alle programma's gewoon weer werken, dus misschien is het draaien van de removal tool ook voldoende?? Ik vraag het me af, maar het is te proberen natuurlijk.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.