Archief - De topics van lang geleden

fabel of niet? fake-adres in adresboek

05-08-2002, 20:13 door Tasmaniandevil, 7 reacties
L.S,

Ik hoor er veel geruchten over en heb ernaar gezocht op het net, maar kan er niets over vinden:

Het aanmaken van een fake-adres zoals AAA0000 in je hotmail of ander adressenboek, stopt dit een virus?

Het lijkt mij van niet, programmeertechnisch lijkt me dit vrij eenvoudig te omzeilen....maar wie kan uitsluitsel geven?
Reacties (7)
05-08-2002, 21:05 door Anoniem
alleen tijdelijk

idd het stopt het virii het automatisch doorzenden naar andere adreseen maar is vrij makkelijk te omzeilen

helaas zullen er altijd crackers blijven
05-08-2002, 22:01 door Anoniem
Hmmmm......'k had niet gedacht dat zoiets simpels zou werken. Ik heb niet veel programmeerkennis, maar het lijkt me inderdaad zo eenvoudig te ondervangen, dat huidge virusmakers dit onderhand wel zouden weten. Tja..gelukkig maar dat het niet allemaal van die wizzkids zijn, haha.
05-08-2002, 23:01 door Anoniem
Een niet-bestaand adres als eerste entry in je WAB stopt alleen een paar oude generatie massmailers; die stoppen als ze niets kunnen versturen.
Maar als 'verdediging' is het onzinnig.

Een goede virusscanner, en bovenal een flinke dosis gezond verstand lijt me beter :-)

Peaz
06-08-2002, 10:38 door Anoniem
Sterker nog: dit middel staat bekend als een Hoax. Er bestaan wormen, die zich namelijk helemaal niets aantrekken van deze methode en pakken gewoon iedereen uit het adresboek. Er bestaan wormen en virussen die gebruik maken van bepaalde exploits in Windows, zoals MIME-header-exploit. Automatische executie van de worm en doorzending kun je dan alleen stoppen door de juiste Microsoft-patch te installeren.

Tevens is het gebruik van een goede virusscanner (die desnoods dagelijks met de nieuwste virusdefinities wordt bijgewerkt) aan te bevelen.

Pierpanda.
07-08-2002, 01:06 door Anoniem
Het is niet echt een hoax, want zoals Anonimous Coward al aangeeft zal het toevoegen van een dergelijke regel wel degelijk een paar oude mass mailers stoppen. Je hebt wel gelijk dat het met de nieuwe generatie wormen niet meer uit maakt of de regel er staat of niet omdat die toch elke keer willekeurig een adres kiezen om zich naar toe te sturen.
13-08-2002, 06:13 door Anoniem
Ja, het is wel een hoax, want op de website van McAfee staat deze in de lijst van hoaxen. Helaas. Ik zou deze methode in iedergeval niet willen adviseren want men komt anders heel snel bedrogen uit.

Pierpanda.
02-09-2002, 19:40 door TheGhost
deze methode is pure onzin, het enigste wat je zo krijgt is de melding dat ie de mail niet naar dat adres kon versturen alle andere adressen bestaan wel en dus zal de mail daar wel heen gaan/aankomen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.