Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Hoe kopieer ik mijn windows XP cd?

25-11-2008, 11:35 door Halfnerd, 32 reacties
Misschien een domme hoor maar ik kom er niet uit. En vriendin heeft destijds een PC gekocht met een XP licentie maar daar is geen XP cd bij geleverd. Ik wil haar graag daarvan voorzien omdat ik ook degene ben die haar PC bijhoudt en niet iedere keer de mijne mee wil slepen, daarnaast is het handig als ze zelf haar PC kan herinstalleren. Nu heb ik met Nero geprobeerd om een kopie te branden maar ik krijg de melding: burn proces failed. Iemand tips over hoe ik dit wel voor elkaar krijg?
Reacties (32)
25-11-2008, 12:55 door Anoniem
Beste Halfnerd,

Een mogelijkheid is om eerst van je XP CD een ISO te maken, op je harddisk op te slaan en daarna te branden op een CD.

Mvg, Perry.
25-11-2008, 13:41 door Halfnerd
Bedankt Perry, probleem opgelost :-) Vond t wel vervelend dat ik in Nero moeilijk kon vinden hoe dat moet, alleen de optie ïmage branden naar schijf" is makkelijk te vinden maar ik wilde nou juist t omgekeerde.. weet iemand misschien een (gratis) programma waarin het uitvoeren van deze taak eenvoudiger is?
25-11-2008, 13:48 door Jachra
MagicISO, PowerISO, etc... er zijn genoeg tooltjes die dit kunnen.
25-11-2008, 17:44 door Anoniem
Als u deze vraag nou eerst aan Meneer Gate$ zou stellen, wat
denkt u dan voor antwoord te krijgt. Microsoft is Slachtoffer van piraterij!
Goed u doet voor het goeddoel je vriendin dus ,dan pijnig je Microsoft niet
zo zeer! Voor u een tip; voor dat u illegaal Windows XP probeerd kopieeren
op cd kan ik u vertelen dat het ongetwijveld zal mislukken. Je moet wel een
echte 'Die Hard" wezen om juist crack gebruiken MCE_Crack om winlogon.exe
product activation doorbreken.
26-11-2008, 11:49 door XM16E1
Door AnoniemAls u deze vraag nou eerst aan Meneer Gate$ zou stellen, wat
denkt u dan voor antwoord te krijgt. Microsoft is Slachtoffer van piraterij!
Goed u doet voor het goeddoel je vriendin dus ,dan pijnig je Microsoft niet
zo zeer! Voor u een tip; voor dat u illegaal Windows XP probeerd kopieeren
op cd kan ik u vertelen dat het ongetwijveld zal mislukken. Je moet wel een
echte 'Die Hard" wezen om juist crack gebruiken MCE_Crack om winlogon.exe
product activation doorbreken.

Goedemorgen, net wakker? Halfnerd heeft het alleen over een XP CD die er niet bij gelevered is, hij heeft dus wel een legale licentie, he rebel.
26-11-2008, 12:54 door wimbo
Door HalfnerdBedankt Perry, probleem opgelost :-) Vond t wel vervelend dat ik in Nero moeilijk kon vinden hoe dat moet, alleen de optie ïmage branden naar schijf" is makkelijk te vinden maar ik wilde nou juist t omgekeerde.. weet iemand misschien een (gratis) programma waarin het uitvoeren van deze taak eenvoudiger is?
imgburn is gratis en kan images maken en branden (en nog een aantal zaken).
26-11-2008, 13:39 door Anoniem
Het is niet eenvoudig om een Windows XP kopieren! Eerst moet je de volgende bestanden kopierenen van af harddisk station c: in de map I386.... Maar tegenwoordig passen deze bestand niet meer op CD´rom. Bijvoorbeeld de Dell Windows XP Service Pack 2 in de map C: I386 zit vol met extra´s registatie software van dell en een Video van DELL company. Dit overschijft de grens van de 700 mb dus moet je een DVD gebruiken. Je moet ook een Microsoft Corporation.img file download die het mogelijk maakt om een bootble CD te maken! Meer informatie zie deze website!
http://www.winsupersite.com/showcase/windowsxp_sp2_slipstream.asp.
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=049C9DBE-3B8E-4F30-8245-9E368D3CDB5A&displaylang=en
26-11-2008, 13:54 door The Chaser
7/10 pc's in standaard winkel hebben geen Win CD bij een AIO pc.
Enkel een code op de pc zelf. Aangezien je nergens echt legaal een iso kunt downloaden voor eigen gebruik vind ik dit een zeer slechte troef van M$
26-11-2008, 17:36 door Anoniem
Hallo

Je moet gewoon die Windows Xp CD kopieeren met NLITE

Dat is makkelijk en gratis

http://www.nliteos.com/

Kun je gelijk updates toevoegen en Service Pack 3

Succes.

(mensen hierboven doen veeeeeeel te moeilijk
27-11-2008, 10:45 door Anoniem
Door The Chaser7/10 pc's in standaard winkel hebben geen Win CD bij een AIO pc.
Enkel een code op de pc zelf. Aangezien je nergens echt legaal een iso kunt downloaden voor eigen gebruik vind ik dit een zeer slechte troef van M$

Je kunt bij Microsoft zelf helemaal legaal een ISO downloaden, helaas is dit alleen weggelegd voor abonnee's
27-11-2008, 14:01 door Anoniem
Hier mee kan je opstartbaar cd maken "Microsoft Corporation.img" Brand met neroburn.
http://www.technipages.com/downloads/Microsoft%20Corporation.img

Meer informatie over hoe Slipstream Windows XP Service Pack 2 zie je heer.
http://www.technipages.com/how-to-slipstream-windows-xp-service-pack-2.html

Voor dat je Windows XP gaat installeren bij je vriendin, moet je niet temakelijk denken over de
"Windows product activation van die leid ik wel even om de thuin heen met crack. 30 dagen activatie software is niet zomaar te cracken dus ik wil jou veel leed besparen om het maar even uit je hoofd telaten om een illegaal Windows XP Home Edition te installeren op je computer. Je kan better even op Rabidshare zouk naar versie die zeker werkt en geen OEM software is!
27-11-2008, 14:15 door Halfnerd
Bedankt mensen :-) Ik heb inmiddels Imgburn gedownload en getest en het is precies wat ik wil: een programma dat gewoon doet wat het moet doen met een heerlijk eenvoudige interface.. ik heb iets met simpel en eenvoudig. Wimbo bedankt, goede tip :-)
27-11-2008, 16:37 door Jachra
Door AnoniemHallo

Je moet gewoon die Windows Xp CD kopieeren met NLITE

Dat is makkelijk en gratis

http://www.nliteos.com/

Kun je gelijk updates toevoegen en Service Pack 3

Succes.

(mensen hierboven doen veeeeeeel te moeilijk

Het gebruik van NLite zorgt er voor dat je totaal geen aansprakelijkheid meer hebt bij problemen met je Windows OS.
27-11-2008, 17:23 door Anoniem
Door HalfnerdBedankt mensen :-) Ik heb inmiddels Imgburn gedownload en getest en het is precies wat ik wil: een programma dat gewoon doet wat het moet doen met een heerlijk eenvoudige interface.. ik heb iets met simpel en eenvoudig. Wimbo bedankt, goede tip :-)
Beste Halfnerd,
Fijn dat het allemaal gelukt is, maar ik heb een vraag, die jij misschien kan beantwoorden.
Heb je inmiddels ook al gecontroleerd of je met je nieuwe (maar eigenlijk gekopieerde) versie toch nog aanspraak kan maken op de hulp van Microsoft. M.a.w. laat Microsoft nog updates toe op haar computer, want anders is ze nog niet geholpen.
27-11-2008, 21:38 door Anoniem
Tuurlijk lukt dat... =P

Gekopieerde versie of niet, het draait om de Product key
28-11-2008, 01:31 door Halfnerd
@ Anoniem 17:23:

Dat heb ik niet gecontroleerd, maar het lijkt me wel waarschijnlijk dat je nog steeds updates ontvangt. Dat is gekoppeld aan je OEM-nummer en ik zie niet hoe een gekopiëerde versie van Windows dat proces zou moeten verstoren. Voor telefonische hulp kun je met een OEM licentie idd niet bij microsoft terecht, je wordt dan doorverwezen naar de leverancier van de licentiecode. If this answer was usefull, thank me. If it was not, press ALT+F4 :-p
28-11-2008, 01:43 door Halfnerd
@ Anoniem 14:01:

Het gaat hier niet om een illegale Windows-versie. Zowel de vriendin van mij als ik hebben onze eigen OEM codes, m.a.w. legaal gekochte licentienummers..
28-11-2008, 09:23 door Anoniem
Wat een gelul allemaal. Je hebt recht op die CD bij de fabrikant van de computer. Bel hen en ze sturen er eentje toe. Kostebesparing geweest om dat niet te doen.

Anders kan je altijd een kopie van een ander nemen (zorg voor exact zelfde versie OEM/SPx/Taal en installeer die met de code op het apparaat. Hardstikke legaal want je hebt de code.
03-12-2008, 12:38 door Anoniem
Oh zeg dit, je was vergeten je verhaal aftemaken! Jou vriendin verloor de inhoud van haar harddeschijf. Gelukkig had jij ook zo'n zelfde DELL computer gekocht. Dus dan hoef je niet Windows XP cracken. Wat heb je noddig om Windows XP cracken. Gewoon een opstartbaren linux CD en illegaal natuurlijk de Windows All-in-One CD waarop een MCE_Crack.exe uit map X:\TOOLS\XPKEY Daarna haal je uit map X:\MRMPFPP_EN\I386 pidgen.dl_ licdll.dl_ dpcdll.dl_ Winlogon.ex_ deze bestande even uitpakken met Totaal comander. Nu ga je Linux live cd opstarten, en overschijf die bestanden in map Windows\system32. Maak wel backup van bestanden die je gaat vervangen!
03-12-2008, 13:50 door Anoniem
Clone cd moet je hebben!(http://www.slysoft.com/nl/clonecd.html)
15-12-2008, 21:23 door Anoniem
Wat betreft over Clone van CD's, wist u dat niets precies hetzelfde is. In elke merk CD zitten verschillen. Maar ook computer kan je clone, je koopt in de winker 3 de zelfde pc's en koopt een legaal Windows XP Home Editon Genuine Advantage Kit en activeerd deze op een pc, daarna maak je Image harddisk en installeer je op (twee andere pc's de clone van Windows XP. (je mag Microsoft dankbaar wezen dat ze je niet op de zwartlijst zetten).
JER0EN R0LAND
17-12-2008, 18:47 door Anoniem
Door HalfnerdMisschien een domme hoor maar ik kom er niet uit. En vriendin heeft destijds een PC gekocht met een XP licentie maar daar is geen XP cd bij geleverd. Ik wil haar graag daarvan voorzien omdat ik ook degene ben die haar PC bijhoudt en niet iedere keer de mijne mee wil slepen, daarnaast is het handig als ze zelf haar PC kan herinstalleren. Nu heb ik met Nero geprobeerd om een kopie te branden maar ik krijg de melding: burn proces failed. Iemand tips over hoe ik dit wel voor elkaar krijg?

je kunt natuurlijk ook op data branden via nero en dan naar copy cd
met vr gr gert van beek
17-12-2008, 21:08 door Anoniem
Ga eerst eens na waarom Nero de foutmelding Burn proces failed geeft, heeft dit te maken met een buffer underrun, adn zul je niet op de achtergrond zware processen moeten draaien zoals virus scanners waardoor niet snel genoeg de buffer (vooruit lees geheugen) voorzien kan worden van data.
Krijg je de fout melding 'Kan niet herstellen vanaf PMA', 'Kan niet herstellen vanaf kalibratiegebied, 'Focus- of tracking-fout', 'Laser-aanpassingsfout', 'Monitor ATIP-fout', Energiekalibratiefout, 'Toevoegingsfout bij schrijven, 'Noodgeval bij schrijven', 'As-servofout 'OPC-uitvoeringsfout'.
Betekenis:
Deze foutberichten zijn het gevolg van ongespecificeerde hardwarestoringen in de recorder, waarvoor geen duidelijke oorzaak aan te wijzen is. Een firmware-upgrade, de overstap naar een ander merk lege cd of een reparatie van de recorder zouden in dit geval allemaal kunnen helpen.

Als je een van deze foutmeldingen krijgt, kan ik je verzekeren uit eigen ervaring dat je dan niet veel hebt aan diversen andere brander software, vervang dan maar langzaam je brander.

Bekijk goed het log bestand van Nero na, sla het log bestand dus op, Nero geeft veel meer informatie dan diverse andere brander software.

Het wil ook nog wel n's mis gaan met Track-at-once\Disk-at-once en Disk-at-once/96 kopiëren, kijk goed de instellingen na van Nero voor het branden, bij een buffer underrun fout melding is ook een oplossing om op een lagere snelheid te gaan branden, dit help meestal wel goed, samen met zware taken voor de computer te stoppen of te pauzeren tijdens het branden.
19-12-2008, 11:44 door Anoniem
Het dat jij hebt is misschien dat je harddisk vol zit, of je geen bootable CD kan maken, als dat nou niet lukt, kan je wel proberen deze map te C:\I386 kopieren waar de windows setup in bevind! Je kan ook met een "USB Portable harddisk" de gevens kopieren en daarna op een (wel werkende computer de map i386 op een CD/DVD branden)! Met behulp van bootble opstartcd van Windows 98 of Windows Me start je computer in ms-dos, doe CD i386 in computer, type D: "enter" ,cd i386 "enter", Winnt.exe "enter". Nu begin feest wacht langen tijd 30 min . voor herstart.
13-11-2009, 17:36 door Anoniem
help
hallo wie weet waar ik me windows 7 kan vinden in me pc en dan op cd te branden ik weet het egt niet help a.u.b
19-11-2009, 16:33 door Anoniem
windows 7 past helemaal niet op cd daar heb je een dvd voor nodig
19-11-2009, 17:41 door Ivanhoe
Door AnoniemJe moet gewoon die Windows Xp CD kopieeren met NLITE
http://www.nliteos.com/
Kun je gelijk updates toevoegen en Service Pack 3
Inderdaad.
Als je je eigen XP installatie-cd op je vriendin's pc kopieert naar een map C:\XP en je laat daar nLite op los met de ontbrekende Service Packs en als laatste een iso bouwend, dan neemt die map als vanzelf je vriendin haar Product Key over uit C:\Windows.
De XP installatie van je vriendin en jouw installatie-cd moeten wel dezelfde versie zijn, dus: Home/Home of Professional/Professional (je kunt dus ook een willekeurige installatie-cd van dezelfde versie 'regelen').
Als je vriendin haar pc oorspronkelijk XP geinstalleerd heeft gekregen vanaf een installatie/recovery-partitie (die wel te zien is in Schijfbeheer - meestal 'EISA'-configuratie -, maar niet in Windows Verkenner), dan is het belangrijk om met de Magical Jelly Bean Keyfinder de Product Key 'op te halen' uit C:\Windows. Deze Key verschilt namelijk van de licentie-code op de sticker op de pc en het is de C:\Windows-Key waarmee je activeert.

Ten tweede denk ik, Nero 5 had die mogelijkheid al, dat het kopieeren van de XP-cd ook al goed gaat als je het 'on the fly' doet. Dat is afspelen in de ene drive en branden in de andere.

De nLite-methode heeft mijn voorkeur, omdat je dan gelijk de juiste Product Key 'er in gewerkt hebt'.

Verder is in mijn ervaring belangrijk, dat je de uiteindelijke installatie-cd brand in een echte cd-brander.
Ik heb een 2 of 3 keer een 'ontbrekend' of 'corrupt' bestand gehad tijdens kopieeren van de setup-bestanden in XP Setup en alle keren was dat een in een dvd-brander gebrande installatie-cd.


Door Jachra: Het gebruik van NLite zorgt er voor dat je totaal geen aansprakelijkheid meer hebt bij problemen met je Windows OS.
Waar vindt je dit op internet of bij Microsoft?
19-11-2009, 23:45 door Ilja. _V V
Door Ivanhoe: Verder is in mijn ervaring belangrijk, dat je de uiteindelijke installatie-cd brand in een echte cd-brander.
Ik heb een 2 of 3 keer een 'ontbrekend' of 'corrupt' bestand gehad tijdens kopieeren van de setup-bestanden in XP Setup en alle keren was dat een in een dvd-brander gebrande installatie-cd.
De truc is om de bronschijf in de snelste speler te zetten. DvD-branders staan meestal op een maximale snelheid van 48x, Cd-branders vaak net iets meer, 52x.

- Voor Windows 7 heb je in ieder geval minstens één DvD-brander & één DvD-speler nodig, of je moet een .ISO tussenkopie op je hardeschijf maken. -

Om te voorkomen dat er dan bestanden gecorrumpeerd worden tijdens het branden, zet je brandproces op de laagste stand, meestal 4x, waarmee dat soort problemen meestal wel te voorkomen zijn. Verificatie aanzetten duurt weliswaar dubbel zolang maar is wel handig, weet je meteen of de kopie wel of niet bruikbaar is...
20-11-2009, 12:28 door Ivanhoe
Door Ilja. _\\//: Om te voorkomen dat er dan bestanden gecorrumpeerd worden tijdens het branden, zet je brandproces op de laagste stand, meestal 4x, waarmee dat soort problemen meestal wel te voorkomen zijn. Verificatie aanzetten duurt weliswaar dubbel zolang maar is wel handig, weet je meteen of de kopie wel of niet bruikbaar is...
Op de laagste stand branden is het soms ook niet.
In een cd-brander gebruik ik altijd 4x, of de op een na laagste snelheid. Dit gaat altijd goed.
De dvd-brander in mijn laptop is 4x/8x. Dan gebruik ik wel de laagste stand.
Verificatie achteraf is m.i. gewoon standaard (omdat het verstandig is om te doen).
Die paar keer dat ik 'gecorrumpeerde' bestanden had, was het alle keren een in een dvd-brander gemaakte installatie-cd afspelende in een cd-brander. De laser van die cd-brander was 'niet geschikt' voor het spoor van de dvd-brander, daar namelijk cd's (ook XP installatie-cd's) gebrand in dezelfde of andere cd-branders wel zonder problemen afgespeeld werden.
20-11-2009, 17:48 door Anoniem
Of probeer CloneCD. Die is ook een hele krachtige programma.
09-12-2009, 07:51 door Anoniem
Door Halfnerd: Misschien een domme hoor maar ik kom er niet uit. En vriendin heeft destijds een PC gekocht met een XP licentie maar daar is geen XP cd bij geleverd. Ik wil haar graag daarvan voorzien omdat ik ook degene ben die haar PC bijhoudt en niet iedere keer de mijne mee wil slepen, daarnaast is het handig als ze zelf haar PC kan herinstalleren. Nu heb ik met Nero geprobeerd om een kopie te branden maar ik krijg de melding: burn proces failed. Iemand tips over hoe ik dit wel voor elkaar krijg?
gwn downloaden
ga naar google nirosmart intoetsen en dan download.

Win7 nodig stuur een mail naar noah25@live.nl

groet patrik
09-12-2009, 12:17 door Syzygy
http://www.slysoft.com/nl/clonecd.html
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.