Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Hoe hackers denken en kamperen (Podcast)

26-11-2008, 17:52 door Redactie, 6 reacties

Ken u zelf en de vijand en u hoeft geen honderd veldslagen te vrezen is de bekende spreek van de Chinese strateeg Sun Tzu. Toch blijken veel bedrijven niet te weten waar tegen ze hun netwerk beschermen en hoe hun tegenstanders te werk gaan. "Grote bedrijven willen iets aan beveiliging doen en kopen dure firewalls en IDS'n, maar ze hebben geen goed idee waar ze tegen beveiligen", aldus Joost Pol, directeur van Certified Secure. Het bedrijf geeft trainingen die mensen vanuit het oogpunt van een hacker naar beveiliging laat kijken, wat aan de bewustwording moet bijdragen.

Hackers, zowel goed als slecht (en ja, volgens Wikipedia hebben we het dan over een cracker, maar dit is Wikipedia niet) staan in de nieuwste aflevering van de podcast centraal. Zo komt ook Symantec aan het woord over het recente onderzoek naar de Cybercrime economie waar honderden miljoenen in omgaan. RSA is hier ook bij betrokken en laat weten hoe men internetfraude bestrijdt.

Als laatste komt Koen Martens van hackerconferentie Hacking At Random aan het woord. Naast lezingen gaat het vooral om het leggen van contacten, aldus Martens. Hij benadrukt dat de echte hacking scene van de partij zal zijn. "We hebben het hier over mensen voor wie technologie een uitdaging is. Het is een hele creatieve soort van hackers die je hier aantreft." Martens zoekt verder nog vrijwilligers die willen meehelpen met het opzetten van het netwerk.

Ga jij naar Hacking at Random? beschouw jij jezelf als hacker en kun je dit soort vaardigheden wel in een cursus leren? laat het ons weten

Reacties (6)
26-11-2008, 18:56 door Dr.Wh4x
Ja ik ga naar HAR en geef waarschijnlijk een lezing :)

Maar curcussen om als hacker te denken is complete onzin.
26-11-2008, 19:21 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
27-11-2008, 08:50 door Anoniem
Door D3nn3Inderdaad, hacken leer je niet op 1,2,3 en zeker niet als een hacker denken, hiervoor heb je programmeer kennis nodig en geen beetje ook niet.
Ikzelf ga niet naar HAR ook al zou ik graag willen :P.

Wat heeft hacken met programmeren te maken? Lees eerste zin op http://nl.wikipedia.org/wiki/Hacken
27-11-2008, 09:50 door Anoniem
Ik denk dat veel mensen met een beetje inteliigentie al als een hacker denken, maar dat mischien nog niet zo benoemen of die manier van denken toepassen als het om technologie gaat. Daar zou een cursus dus best net dat activerende duwtje in de rug kunnen zijn. Maar ja, als je alles voor zoete koek slikt, en nergens vragen bij stelt, dan zal een cursus je ook niet helpen. Ik denk dat 60% van de hacker-mentaliteit bestaat uit een kritische blik, 30% nieuwsgierigheid en 10% 'overig' :)

Uiteraard ga ik naar HAR overigens, daar wacht ik al 3 jaar op! Ben niet zo'n fan van kamperen, maar met duizenden gelijkgestemden plezier hebben, nieuwe mensen leren kennen en nog wat leren ook: zou gek zijn als ik daar niet bij zou zijn!
27-11-2008, 10:38 door Vorik
Ik ga er ook heen. Als je snel bent kun je misschien nog een huisje reserveren, het is op het terrein van een vakantiepark.

Zelf ben ik ook niet zo'n fan van kreperen.. eehhh kamperen.
27-11-2008, 15:55 door dim
Ik gok dat men hier Koen Martens bedoelt, niet Martins. :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.