Archief - De topics van lang geleden

"internet options" afgeschermd

24-09-2002, 15:22 door Anoniem, 3 reacties
Hallo,

Onlangs is tijdens het bezoek aan een website (ik weet helaas niet wanneer precies) mijn bestaande startpagina vervangen door de pagina van een porno-site. Normaal gesproken is dat snel te veranderen via tools -> internet options, maar deze keer lukt dat niet en krijg ik de melding "this operation has been cancelled due restrictions in effort on this computer. please contact your system administrator". Ik kom er gewoon niet meer in! Gelukkig kon ik wel via het Configuratiescherm bij de internet options komen (daar is ie niet afgesloten) en de startpagina veranderen.

Maar: dit is mijn prive-pc en er is geen sprake van een administrator - dat ben ik zelf!! Ik ben graag baas in eigen pc en wil van dit probleem af. En ik krijg de indruk dat er iemand ongevraagd op mijn pc aan het rommelen is geweest...

Ik draai nog op Windows 98, heb vandaag alle security updates geinstalleerd en ook MS Explorer 6.0, maar probleem blijft.

Wie helpt: hoe kan ik dit ongedaan maken?

Alvast bedankt!
Okki
Reacties (3)
24-09-2002, 16:37 door Virtal Technologies
Misschien helpt het door geen louche site's te bezoeken, regelmatig te updaten en een veilige browser te gaan gebruiken.

Verder kan deze thread je mogelijk van dienst zijn: http://forum.security.nl/showthread.php?threadid=1482
25-09-2002, 08:44 door Anoniem
Die thread helpt niet.

Dit wel:

am trying to change my home start-up page by going through the internet option menu under tools. But when I click on Internet Options, the following message appears:
"This operation has been cancelled due to restrictions in effect on this computer. Please contact your system administrator."
Search the Registry for the value NoBrowserOptions and delete that value or set its data to 00 00 00 00

En nou voortaan netjes de security updates bijhouden, dan gebeurt dit niet meer.
25-09-2002, 20:14 door Anoniem
Dat was inderdaad DE oplossing!
Dank daarvoor... en ik zal nu braaf de security updates bijwerken ;)

Okki
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.