Archief - De topics van lang geleden

puzzeltje ??

07-10-2002, 16:30 door Anoniem, 3 reacties
Hoi,

bij ons op het werk zijn net 35 computers gejat. Een Stichting, dus geen geld, en een stelletje bozo's als management, dus geen verzekering. Dit kost ons pak em beet 20.000 eurootjes, en dat vinden wij wel veel.
Nu heb ik de Mac adressen uit de DHCP kunnen halen (winNT) en ik dacht dat het een koekie zou zijn om even de ip-adressen daar bij te vogelen.

Niet, dus.......

Wie o wie kan mij uit de brand helpen ? is er ergens een goede faq te vinden over Mac adressen en de regeltjes die hiermee gelden ?
Zijn er goede programma's om op MAC adressen te zoeken ??
Wie heeft zin om mee te zoeken naar de daders (want ik ben er zeker van dat ze een keer die pc's op het net kieperen ?

geen beloning, want geen geld, wel veel dank en eervolle vermeldingen blah blah blah....

mail gerust, tips zijn ook welkom !!!

Ciao.

MsD[AT]omij[DOT]nl
Reacties (3)
07-10-2002, 20:15 door Anoniem
Vergeet het maar.. MAC adressen zijn layer 2 (bijvoorbeeld ethernet), IP is layer3 (internet). MAC's zijn dus niet zichtbaar op het hele internet, alleen lokaal binnen een ethernet.
08-10-2002, 15:54 door suntac
Originally posted by Unregistered
Vergeet het maar.. MAC adressen zijn layer 2 (bijvoorbeeld ethernet), IP is layer3 (internet). MAC's zijn dus niet zichtbaar op het hele internet, alleen lokaal binnen een ethernet.

Correct, helemaal correct maar ik wil er wel even een aantekening bij maken. Het is namelijk zo dat bij slecht georganiseerde providers het dus WEL mogelijk is om de mac adressen te achterhalen. Als je namelijk in de zelfde range zit als de gebruik van wie je het MAC adres wil achterhalen en je zit dus ook nog eens een keer bij een slecht georganiseerde provider dan is het dus mogelijk.

Laat je trouwens ook niet van de wijs brengen als je een script gaat schrijven om MAC adressen te achterhalen doro adressen die beginnen met iets van 44-45-53- want dit zijn niet de werkelijke MAC adressen.

Je kan natuurlijk een gooi doen en de lijsten met adressen op het internet zetten en deze opgeven als vermist maar de kans is denk ik niet groot. Maar ja nooit geschoten is .......

Je zou verder alle veiling/2ehands site's in de gaten moeten houden.... hier wordt heel veel gehandeld in gestolen rommel. En natuurlijk de politie een overzicht geven van de adressen. Ik denk niet dat je de providers zo gek krijgt om voor de adressen te gaan speuren al hebben die wel tot op zekere hoogte de mogelijkheden om dit te doen als de nieuwe eigenaren op een vreemde manier het internet opgaan. Denk aan providers zoals hogescholen en dergelijken die in groote studenten huizen directe toegang via een lan naar het internet aanbieden.


SUNTAC
08-10-2002, 17:17 door Anoniem
Ik mag aannemen dat je facturen hebt, met SERIE-nummers, enzo ?

Publiceer de serienummers van alle componenten (een beetje leverancier vermeldt de nummers i.v.m. garantie etc)

Zoeken naar MAC-adressen schiet niet op, daarbij ~zou~ het zelfs zo kunnen zijn dan iemand een MAC-adres 'zelf gekozen' heeft, en dat toevallig overeenkomt met een door jou gezochte (als je ze al kunt zien)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.