Archief - De topics van lang geleden

Kazaa activity logging

05-08-2002, 00:21 door Anoniem, 2 reacties
I'm using internet on a LAN behind a firewall, the server is running ISA (microsoft). Is there anyway that the admin. could find my exact search querries and the downloaded files (thru Kazaa).

Also, if I'm using dialup (ISP), how much of my Kazaa activity can be logged.
I've been searching for these answers for quite a while, but no one seems to know. I hope you could help.
Reacties (2)
26-11-2002, 05:05 door Anoniem
how did you get it to work from behind the firewall?
28-11-2002, 19:47 door Anoniem
Als je met een dialup langs de firewall kan, zal de beheerder ook wel niet kijken wat je met je machine doet. Waarschijnlijk - d.w.z. in een normale omgeving, kan de beheerder *alles* zien wat je op je machine doet. Hoef je normaliter geen firewall of proxylogs door te ploeteren. HTTH is een aardige manier om de FW te passeren, áls deze al outbound filtert. De meesten doen dat niet. Het sharen van KaZaa zal dan niet zo goed lukken, omdat de sessie dan inbound geinitieerd wordt. Maar goed, leechen is leuker dan uitdelen, nietwaar?

Ik vermoed dat de beheerder van dat LAN andere besognes heeft dan kaZaa te filteren. Het kán natuurlijk zo zijn dat je t.z.t een staand voetje krijgt, als dat dreigt, kijk even op registratiekamer.nl, daar staat een voorbeeld convenant over privé gebruik internet en veel andere wetenswaardigheden, die jij niet, maar je organisatie en met name de beheerder wél had moeten weten. Zij moeten je vertellen wat al dan niet mag. Dat je zelf software kan installeren, én een ongefilterde dial-out hebt, is een aardige verdediging. Alleen kun je beter je andere internet logs leeggooien, inclusief de verborgen windows bestanden die allerlei activiteiten vastleggen. Immers, als je dom bent, kom je er mee weg. Als je dit weet, en het toch doet - kan je een enkele reis GAK krijgen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.