Archief - De topics van lang geleden

hoe spoor ik mijn hotmail hacker op?

02-05-2003, 15:54 door krullie1969, 9 reacties
Ik ben boos omdat op koninginnedag een hacker mijn gehele hotmail account heeft gewist, en ook alle contactpersonen verwijderd.

Het vervelende is tevens dat de hacker ook een contactpersoon uit mijn naam een raar mailtje heeft verstuurd.

Wie helpt me die nare hacker op te sporen en te straffen?!!
Reacties (9)
02-05-2003, 16:30 door Anoniem
Laat me raden; het rare mailtje was naar je (ex), de 'hacker' is whoever jou een kunstje wilde flikken, en je kunt net aan Winhoos starten als er een coach bij is ?

Post de volledige inhoud van het rare mailtje, inclusief de adressen, en misschien dat er duidelijkheid over te verschaffen valt :)
02-05-2003, 22:09 door krullie1969
Ik had geen mail naar een ex gestuurd. Het was zo dat toen ik mijn hotmail opende: dus mijn account; ik constateerde dat alle berichten en al mijn contactpersonen verwijderd en gewist waren.

Ik weet al bijna zeker dat ik het inderdaad richting een ex moet zoeken of richting een chat site waar ik een profiel heb, met hetzelfde wachtwoord wat ik voor mijn hotmail had. Zo kan dus een boze weboperator met dat wachtwoord mijn hotmail account in, om vervolgens zonder sporen na te laten, alles te wissen.

Het lullige is dat die eikel een rot mailtje naar me huidige liefje heeft gestuurd. Gelukkig kon ik nog uitleggen wat er aan de hand was..

Kortom jongens en meisjes, gebruik nooit op je profiel van je,
op een chat site, hetzelfde wachtwoord wat je ook op je hotmail account gebruikt!!

Krul
03-05-2003, 01:19 door Anoniem
Zoals gezegd: post de complete header van de email die je lief heeft ontvangen.
Daar valt uit op te maken vanaf welk ip adres en netwerk het mailtje is verzonden.

Veel van dit soort hacks worden gepleegd door bekenden die ooit je password gekregen hebben. Het gebeurt zelden dat de wachtwoorden van het net gesniffed worden om er op deze wijze misbruik van te maken.

Kortom: geef nooit je password aan anderen, ook niet je vriend of vriendin. En verander zeker geregeld je password als je die toch met anderen deelt.
03-05-2003, 14:42 door Anoniem
Tja, klinkt alsof je flink @#$%^ bent.
In principe kan _iedereen_ je hotmail 'preventief ruimen' door simpelweg te 'klagen'.
Hotmail ruimt eerst je account op, en vraagt verder weinig.

Anyway, wijze les geleerd: geef never, ever je details aan een derde..
04-05-2003, 21:24 door Anoniem
erg vervelend allemaal, je kunt bij het verstuurde bericht kijken in de header onder [originating ip adress], dat is het ip adress van de computer die het verzonden heeft. Dan via http://www.opus1.com/www/traceroute.html dat ip adres invoeren. als het goed is kan je dan de lokatie en de internet provider vinden. Dit kan je een goede hint geven over wie dit geintje geflikt heeft.
05-05-2003, 12:56 door Anoniem
Er is een optie bij hotmail (passport) waarmee je het wachtwoord kunt laten resetten als je antwoord weet op de "geheime vraag" deze vraag is vaak zo simpel dat een beetje bekende hem kan beantwoorden. Je kunt inderdaad in de headers (bericht gegevens) van het bericht kijken vanaf welk IP-Adres het bericht verzonden is. Overigens helpt dat nog niet zo heel veel. TENZIJ je precies weet van wie dat adres is. Mijn ervaring is dat de meeste providers niets met een klacht hierover doen.

Groet,
Greg.
http://www.ventus.nl
06-05-2003, 10:04 door Blizt
De geheime vraag... beroemdste "hack" bij scriptkiddies, is het niet? Een beetje slim persoon heeft gewoon onzin ingevuld bij die geheime vraag, maar ja dat weet je natuurlijk nooit zeker....
08-05-2003, 09:12 door Serum
Originally posted by Unregistered
erg vervelend allemaal, je kunt bij het verstuurde bericht kijken in de header onder [originating ip adress], dat is het ip adress van de computer die het verzonden heeft. Dan via http://www.opus1.com/www/traceroute.html dat ip adres invoeren. als het goed is kan je dan de lokatie en de internet provider vinden. Dit kan je een goede hint geven over wie dit geintje geflikt heeft.

En als je dan toch het IP-adres weet schrijf je het op en let je een keertje goed op in de chat (irc) of er toevallig iemand met wie je praat hetzelfde IP-adres gebruikt. ALS het iemand is waarmee je chat dan he. ;)
Suc6.

.. Sinds dat Hotmail/MSN/Passport in opmars is gekomen hebben al zoveel mensen aan me gevraagd of ik MSN/Hotmail accounts voor ze kan achterhalen of passwords kan zien .. en vaak zijn dat allemaal mensen die problemen hebben in de relationele sfeer. :D
Lang leve MSN ! :rolleyes:
08-05-2003, 23:01 door Anoniem
lol meestal zijn het n00bs die gewoon hun vriendin willen hacken (vooral bij meiden erg populair). Dan weten ze ineens alles over 'dat vriendje in de disco'
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.