image

Lavasoft virusscanner is oude wijn in nieuwe zak

dinsdag 16 december 2008, 11:52 door Redactie, 8 reacties

Ad-Aware aanbieder Lavasoft houdt zich voortaan ook bezig met het bestrijden van malware, het bedrijf onthulde gisteren een nieuwe virusscanner. Echt nieuw blijkt Lavasoft Anti-Virus Helix niet te zijn, het is gewoon een verpakte versie van Avira AntiVir, zoals Jessica Dolcourt ontdekte. De scanner van Lavasoft is echter een paar euro duurder. Het bedrijf kreeg grote bekendheid vanwege het aanbieden van de gratis anti-spyware oplossing Ad-Aware.

Reacties (8)
16-12-2008, 12:45 door Anoniem
Het is triest gesteld met Ad-Aware ze zijn niet meer besten in verwijder en dedecteren van spyware!
Het enigste wat nog wel goed is aan Ad-Aware is de Ad-Watcher. Ad-Watch kan op de
automatische piloot zetten en dan blokkeert deze veel wijziging in het register.Ad-watch voorkomt
aanvallen op je systeem dat een programma in register sluipt, of soms laat webbrowser crash als
verdachten je wil aanvallen!
16-12-2008, 14:06 door Marco3
Adwatch is alleen niet gratis zover ik weet. Spybot Search&Destroy is net zoiets als Ad Aware en er zsit tevens TeaTimer in, een soortgelijkend pakket als adwatch. Alleen is die wel gratis en hij lijkt ook even meer te doen. Wat hij niet weghaalt, doet Combofix wel. Ik ben niet te beroerd om te betalen maar dit soort pakketjes draai je vaak niet op je eigen PC maar PC's van anderen die zich hebben laten infecteren, dan wil je gewoon alle functies meteen hebben en niet eerst een commercieel circus omzeilen.
16-12-2008, 14:12 door Anoniem
Ad-Aware is al een tijd niet meer wat het geweest is, detectie laat de wensen over, idem met updates / snelheid.
Om een hele virus scanner te 'hi-jacken ' en deze een nieuw jasje geven is wel heel erg laag.
16-12-2008, 14:44 door K800i
Als de detectie net zo hoog is als van Avira dan is het wel een goede virusscanner, maar waarom zou je deze kopen als Avira Antivir haar virusscanner gratis aanbied.
16-12-2008, 16:51 door Knight Of The Post
Om maar te zwijgen over de reclames die je op je scherm krijgt als er een willekeurige feestdag aankomt.
16-12-2008, 18:55 door Anoniem
"Echt nieuw blijkt Lavasoft Anti-Virus Helix niet te zijn, het is gewoon een verpakte versie van Avira AntiVir, zoals Jessica Dolcourt ontdekte."

Als je dat als bezwaar gaat zien, heb je een dagtaak. Veel producten bevatten scan engines van professionele partijen. Zoiets heet OEM.

Het is juist opzienbarend als een partij met een echt nieuwe scan engine komt. Een nieuwe engine met detectiedatabases ontwikkelen kost veel werk.
16-12-2008, 19:54 door Anoniem
Hoe zo Ad-Watcher niet gratis, gewoon download bij de rapidshare. Ik kon Ad-Watcher ook koop bij V&D maar als je thuis meer dan een computer hebt, en maar een licencie code krijgt om online activeren. Ik ga gewoon illegaal download wat dat activer van software is echt ramp!
18-12-2008, 14:05 door Anoniem
Door AnoniemHoe zo Ad-Watcher niet gratis, gewoon download bij de rapidshare. Ik kon Ad-Watcher ook koop bij V&D maar als je thuis meer dan een computer hebt, en maar een licencie code krijgt om online activeren. Ik ga gewoon illegaal download wat dat activer van software is echt ramp!
de betaalde versie (met ad-watch) is niet gratis, zo vreemd lijkt me dat niet dat je betaalt voor de "betaalversie"...
als je diezelfde versie dus download dan ben je illegaal bezig, ook als je dat via bv rapidshare doet, dat noemen ze "illegaal downloaden"

het is ook niet vreemd dat je maar 1 code krijgt, je mag het namelijk maar voor 1 computer gebruiken, dat je hem dan ook maar 1 keer kan activeren is geen ramp, dat hoort zo. of je moet m voor al je computers kopen...

het probleem ligt m echt niet aan dat activeren, maar aan jouzelf. het is geen ramp, het hoort zo...
en je geeft zelf toe dat je m dan wel illegaal download, dus je weet ook dat je fout zit...

het verwijzen naar illegale content is btw ook verboden, ik vind het dan ook opvallend dat je reactie er nog steeds staat.
en doe eens wat aan je nederlands, want dit is tenenkrommend...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.