image

"Internetprovider moet weten wat klant uitspookt"

dinsdag 16 december 2008, 11:32 door Redactie, 17 reacties

Internetproviders die de snelheid van hun verbindingen verhogen, zijn onverantwoord bezig als ze niet weten wat hun klanten op het netwerk uitspoken, aldus Neil Berkett, de baas van Virgin Media. Berkett noemt ISPs die geen "verantwoordelijkheid" nemen naïef als ze denken zo door te kunnen gaan. Het gaat dan met name om het uitwisselen van bestanden. Daarnaast is het ook handig voor een provider als die het surfgedrag van zijn abonnees kent, want dat maakt gerichte reclames mogelijk die voor een grotere omzet zorgen. In beide gevallen vindt de mediagigant het tijd dat er binnen de industrie een "digitaal geweten" komt.

Virgin onderzoekt op dit moment in hoeverre het phorm en andere omstreden advertentie technieken kan gebruiken. "Er zal een moment komen dat we de informatie binnen ons netwerk voor gerichte advertenties gaan gebruiken." De provider is verder actief in het bestrijden van P2P-piraten. Toch denkt het niet dat een wettelijk verbod, zoals de Franse president wil, nodig is. Pas als er alternatieven zijn zullen klanten stoppen met downloaden. Berkett wijst naar een Deense provider die een onbeperkte downloaddienst voor muziek aanbiedt. De kosten zijn daar al in het abonnement verwerkt.

Reacties (17)
16-12-2008, 11:47 door Anoniem
<sarcasme>
Precies! Het wordt ook hoog tijd dat Telecom-aanbieders zich gaan bemoeien met de inhoud van telefoongesprekken, zodat deze kunnen worden gebruikt voor gerichte marketing-doeleinden. "Goedemiddag meneer, wij hebben begrepen dat u in uw telefoongesprekken regelmatig over actuele nieuwsberichten praat, dus willen wij u een aanbod doen voor een abonnement op de XYZ-krant".

Bij de boekhandel moet men voortaan ook vooraf vragen wat men denkt op dat note-block te gaan schrijven, want blanco papier verkopen is onverantwoord. Wie weet gaat men er passwords of activeringscodes van software op noteren.

Op blanco DVD's en CD's moet voortaan maar gewoon vooraf een soort kopieerheffing worden betaald ten gunste van alle muzikanten en software-bedrijven, want blanco media wordt toch alleen maar gebruikt voor het maken van illegale kopieën.

Autofabrikanten moeten zich voortaan ook gaan afvragen of in de verkochte auto's geen illegale immigranten worden vervoerd en aan de pomp moet men voortaan ook even checken of de bestuurder geen parkeerboetes heeft open staan.

En Rijkswaterstaat is totaal onverantwoord bezig door zijn wegennet open te stellen aan Jan-en-Alleman.
</sarcasme>
16-12-2008, 11:48 door thaG
"Daarnaast is het ook handig voor een provider als die het surfgedrag van zijn abonnees kent, want dat maakt gerichte reclames mogelijk die voor een grotere omzet zorgen."

Dus meer reclame wat we allemaal tegen proberen te gaan......
16-12-2008, 12:02 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
16-12-2008, 12:42 door Anoniem
Neil Berkett is door zijn loopbaan heen gewend om in een branche te zitten waar de dienstverlener enige zekerheid moet hebben om het gedrag van hun klanten te weten: de bankaire wereld.
Het probleem bij Berkett is dat hij die werelden niet lijkt te kunnen scheiden op een niveau dat respect voor de klanten toont. Al denk ik er inmiddels anders over: het beeld van banken is dat die solide en betrouwbaar zijn en respect voor de privacy van hun klanten hebben. Dat beeld is versterkt met de rechtvaardigheid dat banken zekerheid moeten kunnen bieden en daardoor controle nodig hebben. Maar bij een internetprovider is het verschepen van data van en naar klanten wel even wat anders dan zich houden op middelen die een overeenkomst vormen om zaken te kunnen verschepen. Ik zou het vreemd vinden als er geen ISPs zijn die weten over welke poorten er communicatie plaats vind en hoeveel data er afgehandeld word, al is het alleen al om zo'n stuk bedrijfszekerheid te kunnen bieden. Maar ingaan op de inhoud van de gegevens is alsof de postbode ieder poststuk controleert om er in ieder geval zelf financieel beter te worden. Volstrekt verwerpelijk.
16-12-2008, 12:46 door thaG
Door Iceyoung
Door thaG"Daarnaast is het ook handig voor een provider als die het surfgedrag van zijn abonnees kent, want dat maakt gerichte reclames mogelijk die voor een grotere omzet zorgen."

Dus meer reclame wat we allemaal tegen proberen te gaan......



Ja dus als een terrorist naar exlosieven zoekt dat ie af en toe een POP UP krijgt waar hij het goedkoopst zijn C4 en Semtex kan krijgen
;-)


Lol :D, maar serieus... We worden al helemaal nuts van al die reclame's...

Nieuw bij de provider.. "Ik spam u met onze reclame filters!"
16-12-2008, 12:55 door Anoniem
Het is drama dat u Internetprovider u zit spioneren wanneer op rapidshare
illegal video download of schennis piraten. We moet wel weten wat de klant uitspookt,
maar ik vind toch bizarre van Internetprovider om in u privacy zitten vroeten.
Als je maar op een manier die video kan krijgen dankzij de piraten en je internet
provider Tele2 het tegen werk dan voel net zwartschaap!
16-12-2008, 13:58 door Anoniem
Internetproviders die de snelheid van hun verbindingen verhogen, zijn onverantwoord bezig als ze niet weten wat hun klanten op het netwerk uitspoken, aldus Neil Berkett, de baas van Virgin Media.
...
Daarnaast is het ook handig voor een provider als die het surfgedrag van zijn abonnees kent, want dat maakt gerichte reclames mogelijk die voor een grotere omzet zorgen.

Het is in ieder geval duidelijk wat de motivatie is.

(geldwolven)
16-12-2008, 14:22 door Anoniem
Door Anoniem<sarcasme>
Op blanco DVD's en CD's moet voortaan maar gewoon vooraf een soort kopieerheffing worden betaald ten gunste van alle muzikanten en software-bedrijven, want blanco media wordt toch alleen maar gebruikt voor het maken van illegale kopieën.
</sarcasme>

Vanwaar het sarcasme? Weet niet hoe het in Nederland zit, maar in Belgie is dit al in voege. Gevolg: bij elke home-video die op dvd gezet wordt, elke backup van een systeem vol legaal gekochte software, elke linux distro die je op een schijfje zet betaal je aan de auteursrechtenverenigingen voor het verlies dat zij leiden door de verkoop van lege CD/DVD's.
De ironie is dan nog dat we een heffing betalen voor kopieren van auteursrechtelijk materiaal... maar dat dit nog steeds illegaal blijft

beetje off-topic maar kom
16-12-2008, 14:39 door Anoniem
"Berkett noemt ISPs die geen "verantwoordelijkheid" nemen naïef als ze denken zo door te kunnen gaan. Het gaat dan met name om het uitwisselen van bestanden."

Ik vind de onderbouwing van de uitspraak erg slecht...
Stel dat ik veel video gesprekken moet voeren / veel via vpn werk.
Dan gaat het mijn provider niets aan wat ik inhoudelijk aan het doen ben. (lees: ik ben aan het thuiswerken)
16-12-2008, 16:53 door Anoniem
Ik werk voor 4 ISP's, die vinden gelukkig de heer Berkett 'onverantwoordelijk'. :)
16-12-2008, 23:36 door cyberpunk
Quote Berkett:

"this net neutrality thing is a load of b****cks"

Genoeg gezegd...
13-01-2009, 22:21 door Ksan
Over de beste internetprovider:
Helaas is het niet mogelijk om één provider met één pakket aan te wijzen als de beste keus voor iedereen.voor een overzicht van "De [url=http://www.beste-internet-provider.nl/goedkoopste-internet-provider-top-3.html]Goedkoopste Internetprovider[/url]", "De [url=http://www.beste-internet-provider.nl/snelste-internet-provider-top-3.html]Snelste internetprovider[/url]" en "De (overall) [url=http://www.beste-internet-provider.nl/de-beste-internet-provider.html]Beste internetprovider[/url]" kijk op:
http://www.beste-internet-provider.nl
25-09-2009, 11:52 door Anoniem
Hoezo digitaal geweten? Schenden van de privacy van klanten heeft meer te maken met een slecht digitaal geweten. Net als die irritante praktijken rondom opzeggen van abonnementen en het consumentonvriendelijke stilzwijgend verlengen van abonnementen met zomaar een jaar. Gelukkig is aan dat laatste een einde gekomen:
http://www.vergelijkadslprijzen.nl/opzegtermijn-internetabonnement-naar-1-maand.html
21-11-2009, 21:07 door Anoniem
Alle internetproviders hebben veel abonnementen die op elkaar lijken. Voor een compleet overzicht ga je naar:

[url=http://www.bestebreedbandinternetprovider.nl/category/snelste-internet-providers/]Snelste internetprovider op een rij[/url]
01-12-2009, 11:51 door Anoniem
En zo hebben we nog een lijstje van internet providers vergelijken:

Snelste internet provider
http://www.bestebreedbandinternetproviders.nl
Beste:
http://www.beste-internet-provider.nl
Goedkoopste:
http://www.goedkoopsteinternetprovider.nl
08-11-2010, 14:25 door Anoniem
Veel gespam als je dan toch zulke sites opnoemt kan je beter

http://breedbandwinkel.nl/
http://www.shopadsl.nl/
http://www.tv-telefonie-internet.nl/

enz gebruiken, zijn tenminste geen affiliate sites waar je van de site af moet
22-11-2010, 11:04 door Anoniem
Helemaal mee eens. Die affiliate sites zijn van bagger kwaliteit. Geen commitment van het bedrijf uit en geen informatie naar de consument toe. Helaas komen er steeds meer van deze sites bij. Zelf begrijp ik niet dat UPC, KPN, etc zo makkelijk hun producten laten verkopen door beunhazen. Je wilt je merk toch kunnen controleren?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.