image

Kort: Virussen en Sendmail, Amerikaans en Australische wetgeving, ministerie VS gekraakt, veiliger Linux

maandag 14 mei 2001, 11:23 door Redactie, 0 reacties

Sunhelp.org heeft een artikel over het stoppen van email-virussen met Sendmail. De geboden oplossing (AMaViS) werkt overigens ook prima samen met qmail, PostFix en Exim.

De gouverneur van Arizona heeft zijn veto uitgesproken over een nieuwe wet ter bestrijding van on-line misdaad in die staat. Hij is het niet eens met de implementatie van de maatregelen, waarin volgens hem het ministerie van Defensie een te grote rol in zou gaan spelen. Bovendien is er geen geld voor vrijgemaakt.

Australie wil strengere straffen voor computerkrakers. In een http://www.abc.net.au/news/science/computers/2001/05/item20010514144221_1.htm target=_blank>nieuwe wet zou er een maximumstraf van 10 jaar op het kraken van computers komen te staan.

Een Amerikaans ministerie is vorige week gekraakt, en diverse internet servers door de krakers uitgeschakeld. Het is nog niet bekend wie er achter zaten.

Network Associates heeft onder de naam LOMAC een uitbreiding op de kernel uitgebracht. Met deze software kan toegang beter geregeld worden. LOMAC komt binnenkort ook voor FreeBSD beschikbaar.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.