Archief - De topics van lang geleden

Spyware detectors

28-10-2003, 14:51 door Anoniem, 5 reacties
De laatste tijd blijkt dat er op ons netwerk erg veel spyware de rondte doet. Nu vraag ik me af of iemand van jullie weet of er tooling bestaat (mag ook geld kosten) waarmee je remote spyware kan detecten en verwijderen. Aangezien we hier erg veel desktops hebben is het onbegonnen werk om deze met bijv. ad-aware allemaal te scannen, dus zoeken wij naar een tool die het remote aan kan.

grtz,

Pepijn
Reacties (5)
28-10-2003, 16:15 door Redactie
http://www.lavasoftusa.com/dutch/software/adawareprofessional/

Ad-aware Professional is ontworpen om continue bescherming te bieden tegen bekende software voor datamining, ongewenste reclame, parasieten, scumware, keyloggers, bepaalde traditionele trojaanse paarden, dialers, malware, browserkapers en trackingprogramma's. Bovendien kunt u met dit programma:

Toegewezen stations scannen vanaf één centrale locatie.

Uw voorkeursinstellingen en configuratiebestanden aanpassen voor extern EN lokaal scannen

Op elke locatie naar keuze, lokaal of extern, uw logbestanden opslaan.

Referentiebestanden opslaan en lezen vanaf elke locatie in uw netwerk. U kunt ook MEERDERE referentiebestanden gebruiken voor scannen en probleemopsporing op maat.

Speciaal ontwikkelde plug-ins gebruiken om de functionaliteit van de Professional-versie uit te breiden voor alle gebruikers, van de gemiddelde eindgebruiker tot de ervaren rot. Bezoek onze pagina met plug-ins voor meer informatie over de beschikbare componenten.
29-10-2003, 14:35 door SirDice
Omdat je spreekt over veel desktops ga ik er vanuit dat je een redelijk LAN hebt.

Denk er eens over na om een IDS te installeren. Een aanrader is Snort (Open Source, gratis) of ISS RealSecure (Commercieel, vrij duur).

Er zijn in principe 2 mogelijkheden om je netwerk veilig te houden.

1) Alles dicht en niets mag. De meest veilige maar geeft in sommige omgevingen problemen omdat gebruikers graag van een hoop dingen gebruik willen maken. Je zal dan selectief dingen open moeten zetten.

2) Alles open en alles kan. De meest gevaarlijke maar mbv goede monitoring en het up2date houden van systemen en software makkelijk te beheren.
29-10-2003, 14:56 door Anoniem
Momenteel is de keus gevallen op websweeper om content filtering toe te passen. Als blijkt dat er als nog spyware rond waard zullen we verder moeten kijken.

Bedankt voor de antwoorden in ieder geval.
17-10-2004, 16:09 door Anoniem
Ellow ik heb dus ad-ware maar wat betekent: registry keys inditified?
17-10-2004, 23:19 door Anoniem
Door Anoniem
Ellow ik heb dus ad-ware maar wat betekent: registry keys inditified?
gebruik ook spybot search & destroy... dat is samen met Ad-aware de
beste bescherming voor spyware....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.