image

IE8 terugbelfunctie indexeert geen SSL-websites

zaterdag 7 februari 2009, 12:30 door Redactie, 10 reacties

De suggestiefunctie van Internet Explorer 8 indexeert geen bankrekeningen of andere pagina's die via HTTPS lopen, zo heeft de softwaregigant laten weten. Net als Google's Chrome kan IE8 door de gebruiker bezochte URL's opslaan om zo andere interessante websites voor te stellen. Chrome kreeg tijdens de lancering grote kritiek omdat het toetsaanslagen naar Google doorstuurde en ook bankrekeningen indexeerde. Microsoft hanteert een iets andere aanpak.

Zo staat de feature standaard uit en werkt die niet bij gebruik van de "pornoknop". Als de gebruiker zijn geschiedenis leegt, zal dit niet naar Microsoft worden doorgestuurd, maar zal de "Suggested Sites" functie voor de verwijderde sites geen suggesties meer geven. Ook worden er geen HTTPS sites, URL's met gebruikersnamen of wachtwoorden en Intranet URL's geïndexeerd. Microsoft maakt verder duidelijk dat het informatie over gebruikers via een SSL-verbinding naar de eigen servers stuurt en dat het cookies en IP-gegevens verwijdert. "We hebben de Suggested Sites feature ontwikkeld zodat de gebruiker de controle over zijn of haar data heeft en tegelijkertijd op een nieuwe manier het web kan verkennen", zegt programma manager Jane Kim.

Reacties (10)
07-02-2009, 13:34 door Eerde
Ach jee alsof de besturingssystemen van M$ niet vol ET-Phone home zitten ?

Microsoft's Calling Home Problem: It's a Matter of Informed Consent
http://www.groklaw.net/article.php?story=20060608002958907
07-02-2009, 14:58 door spatieman
geen enkele browser behoort data naar de ontwikeleaar te sturen, vooral geen webcontent voor adverstiing.
07-02-2009, 15:16 door Anoniem
Door EerdeAch jee alsof de besturingssystemen van M$ niet vol ET-Phone home zitten ?

Microsoft's Calling Home Problem: It's a Matter of Informed Consent
http://www.groklaw.net/article.php?story=20060608002958907

Ja, dit blijft een hardnekkige hoax
Maar dat krijg je wanneer je overal plukjes informatie bijeen harkt, daar zelf een conclusie aan verbindt en die vervolgens voor waar gaat aannemen en verspreiden.
07-02-2009, 16:01 door Clockwork
Jammer voor Eerde, maar ik heb onlangs bewijs verkregen dat MS dit inderdaad niet doet. Maar ja, intelligentie en fatsoen zijn twee zaken die je tevergeefs bij Eerde zult zoeken.
07-02-2009, 16:39 door Ignitem
Door ClockworkJammer voor Eerde, maar ik heb onlangs bewijs verkregen dat MS dit inderdaad niet doet.
Zou u zo aardig willen zijn dit overtuigende bewijs met ons te delen, opdat wij zelf tot een oordeel kunnen komen.
07-02-2009, 17:08 door Anoniem
Door ClockworkJammer voor Eerde, maar ik heb onlangs bewijs verkregen dat MS dit inderdaad niet doet. Maar ja, intelligentie en fatsoen zijn twee zaken die je tevergeefs bij Eerde zult zoeken.
Hmmm, ik heb juist bewijs dat MS dit wel (en nog steeds doet). Dus waar het 'klokje' de wijsheid vandaan haalt?
07-02-2009, 17:27 door Eerde
Ach, jee. Het schijnt dat Groklaw geen integere bron meer is.
Grappig.
Dat zegt toch echt meer over de mensen die dat beweren dan over de inhoudelijk, altijd betrouwbare, info die je daar kan halen.
De beste juridische en IT experts vanuit de hele wereld doen juist daar hun bevindingen, zonder getroll, en verslaan onder het oog van 'peers' die al even goed op de hoogte zijn.
Grappig.
Toch schijnen er een paar low life's te zijn hiero die het allemaal beter weten, wel knap !
Mag ik ook wat onderbouwing zien of is het alleen geblaat ? Zoals gewoonlijk hier.
07-02-2009, 19:07 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
07-02-2009, 23:30 door Anoniem
Ik heb het wel eens zelf via wireshark bekeken wat windows nou daad werkelijk verstuurt. ik kan je zeggen niets intresants eigenlijk alleen de OS taal, versie en PID. PID word gegenereed bij installatie van windows waar serie nummers van hardware, cd key en wat andere dingen in zijn gehashed, alleen het seria nummer gedeelte kan worden gedecodeerd voor validatie van product code de rest wordt met elkaar vergeleken voor de activatie status. En mwa het zal mij een worst wezn dan MS weet welke taal ik draai en versie.
09-02-2009, 10:36 door Anoniem
Wat zijn intranet url's technisch gezien, hoe identificeerd Microsoft deze ? Zijn dit url's die verwijzen naar private address space ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.