image

Werknemer computerwinkel kopieert creditcards 4000 klanten

zaterdag 7 februari 2009, 16:19 door Redactie, 3 reacties

Een werknemer van de Amerikaanse computerketen Best Buy's is door de Secret Service gearresteerd wegens het op grote schaal kopiëren van creditcards van klanten. De inmiddels ontslagen man gebruikte hiervoor een skimapparaat dat hij in de winkel had verborgen. Best Buy schat dat zo'n vierduizend klanten mogelijk de dupe zijn geworden, die inmiddels allemaal per brief zijn ingelicht. "Wat deze persoon deed was onwettig en in strijd met de richtlijnen en procedures van Best Buy", aldus vice president Todd Hartman. Die laat verder weten dat er maatregelen aanwezig zijn om dit soort misbruik te voorkomen, maar dat die herzien zullen worden om de kans op herhaling te verkleinen.

Reacties (3)
07-02-2009, 19:12 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
07-02-2009, 23:32 door Anoniem
Wat deze jongen fout heeft gedaan is dat toen hij de cards ging gebruiken bleef werken bij Best Buy. Het was natuurlijk erg eenvoudig te achterhalen wat de overeenkomst was tussen deze gebruikers, te weten de Best Buy winkel.

Hij had op een vrijdag avond moeten beginnen met het roven van alle vierduizend rekeningen en met een single ticket naar Zuid-Amerika vliegen.

Ik schat dat er gemiddeld zo'n 2 duizend euro per rekening te plukken valt, dat is zo'n 8 miljoen bij elkaar.
08-02-2009, 11:33 door rw73
@anoniem: Ben bang dat dat niet zo gemakkelijk gaat. Als ik met mijn eigen creditcard gegevens 2000 euro zo snel mogelijk zou willen cashen, dan gaat me dat -denk ik- niet in 1 weekend lukken, want met alleen de gegevens kom je volgens mij niet verder dan op internet overal aankopen gaan doen, waarbij je, als het meezit, de goederen op een andere plek dan die van de creditcard houder kunt laten afleveren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.