image

Persbericht: ABN AMRO introduceert e-Wallet voor betalen op internet

vrijdag 1 juni 2001, 11:30 door Redactie, 0 reacties

ABN AMRO heeft een nieuwe manier van betalen op internet ontwikkeld, de e-Wallet. Klanten die bij ABN AMRO bankieren via internet, kunnen met behulp van de e-Wallet zonder extra kosten, via internet aangeschafte producten op een eenvoudige en veilige wijze betalen. De klant gebruikt bij het betalen op internet dezelfde bankpas of creditcard als bij het afrekenen in de winkel.

Om te kunnen betalen met de e-Wallet gebruikt de klant zijn e-Dentifier en euro- of bankpas die ook toegang geven tot het internetbankieren van ABN AMRO. Door middel van dezelfde procedure die de klant bij het internetbankieren gebruikt, wordt in maximaal vijf stappen de betaling van een op internet aangeschaft product geregeld. Klanten kunnen inmiddels bij zo'n driehonderd winkels op internet met de e-Wallet betalen.

De klant kan zijn e-Wallet zelf op internet activeren.

De e-Wallet maakt gebruik van het internationale SET-protocol dat voorkomt dat door de transactie informatie openlijk over het internet wordt verstuurd of door de winkelier kan worden ingezien. De Consumentenbond beoordeelt het SET-protocol als de meest veilige manier van betalen via internet. (Red: sinds wanneer heeft de consumentenbond hier verstand van ?)

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.