image

"Apple gaat virusscanner voor Mac adviseren"

donderdag 7 mei 2009, 16:16 door Redactie, 8 reacties

Binnen anderhalf jaar zal Apple Macintosh gebruikers adviseren om een virusscanner te installeren, zo voorspelt een marktanalist. Jon Oltsik, werkzaam voor de Enterprise Strategy Group, verwacht dat het aantal aanvallen op de Mac het komende jaar zal toenemen, waardoor Apple geen grapjes meer over de onveiligheid van Windows zal maken en met anti-virusbedrijven gaat samenwerken. Mac gebruikers zijn namelijk een lucratief doelwit, omdat ze welgesteld en ervaren internetgebruikers zijn. Dit betekent waardevolle identiteiten om te stelen en breedbandverbindingen om te misbruiken.

Daarnaast zullen verschillende cybercriminelen zich in Mac-gebruikers gaan specialiseren en groeit het Mac-aandeel binnen ondernemingen. Als laatste noemt Oltsik dat Macs redelijk eenvoudig te hacken zijn. Hij adviseert bedrijven en gebruikers om de Mac niet te negeren, maar beveiligingssoftware te gebruiken. "Ouderen denken vaak terug aan de tijd toen mensen hun deur niet op slot deden en de sleutels in het contact lieten zitten. Nu doen ze uit veiligheid hun deur op slot. Apple zou, samen met Mac-gebruikers, zich voor een zelfde overgang moeten opmaken. Gegeven de groei van cybercrime, zou pragmatisme het van romantiek moeten winnen."

Reacties (8)
07-05-2009, 18:18 door Anoniem
"Mac gebruikers zijn namelijk een lucratief doelwit, omdat ze welgesteld en ervaren internetgebruikers zijn."
Kom op zeg wat een bullshit.
De enige reden waarom de dreiging toe gaat nemen is dat er steeds meer Mac gebruikers zijn omdat apple trendy producten maakt die massaal gekocht worden (niet om de inhoud maar om de styling).
07-05-2009, 20:23 door Anoniem
"oops" zei men toen bij apple, slachtoffer van het eigen I-pod succes dus.
Maar toch niet helemaal, de mac aandelen stonden nog niet zo heel lang geleden vér onder de 10 dollar, inmiddels moet je grof geld voor 'n aandeel Apple overhandigen. (mede door -relatieve- schaarste overigens.)

Nu maar hopen dat Apple de phone & gaming sector gaat monopoliseren
07-05-2009, 21:56 door Anoniem
Apple gaat virusscanners adviseren wanneer het nodig is.
08-05-2009, 08:10 door sharkzor
Lekkere telegraaf kop ook weer... niveau daalt hier met de dag.

Op dit moment is 1van de verkoop argumenten van apple dat je juist geen virusscanner nodig hebt, dus dit zullen ze zo lang mogelijk uitstellen.
Daarnaast zou je ook eens moeten onderzoeken wat de technische kennis is van apple gebruikers. Ik vermoed dat deze een stuk hoger ligt dan de gemiddelde windows ganger. Het is algemeen bekend dat de meeste spyware/virus infectie komt door 'domme' gebruikers die ongecontrolleerde illegale software installeren en malafide websites bezoeken.

ik denk dat het risico voor mij als apple gebruiker voorlopig nog een stuk lager ligt dan die van een windows gebruiker.

dessaliteplus is het nooit onverstandig een virusscanner te draaien voor het geval dat je vreemde usb-sticks of rare software in je systeem stopt.
08-05-2009, 09:21 door Anoniem
Door sharkzor: Het is algemeen bekend dat de meeste spyware/virus infectie komt door 'domme' gebruikers die ongecontrolleerde illegale software installeren en malafide websites bezoeken.

ik denk dat het risico voor mij als apple gebruiker voorlopig nog een stuk lager ligt dan die van een windows gebruiker.
Juist het feit dat Apple de beveiligingsrisico's voor zijn eigen producten zo bagatelliseert maakt gebruikers lui en onoplettend. Natuurlijk hebben de meeste onoplettende gebruikers Windows, maar ik geloof niet dat iedereen met een Macbook een security-expert is.

Met de toenemende populariteit van Apples producten komen daar ook onoplettende gebruikers, en dus potentiële slachtoffers van malware. We weten dat Macmalware toeneemt, en binnen anderhalf jaar zal de dreiging waarschijnlijk zo groot zijn dat een virusscanner ook echt nodig is. Ik weet alleen niet of Apple dat gaat adviseren. Marketingdingetje.

Gelukkig ben ik wel een oplettende gebruiker, en bewust van de risico's. Ik denk dat de kans dat ik als Windows-gebruiker getroffen word door malware een stuk kleiner is dan die van een gemiddelde Apple-gebruiker.
08-05-2009, 09:45 door Anoniem
Door sharkzor: Daarnaast zou je ook eens moeten onderzoeken wat de technische kennis is van apple gebruikers. Ik vermoed dat deze een stuk hoger ligt dan de gemiddelde windows ganger.

En dat klopt dus steeds minder.
08-05-2009, 13:59 door sharkzor
Door Anoniem:
Door sharkzor: Daarnaast zou je ook eens moeten onderzoeken wat de technische kennis is van apple gebruikers. Ik vermoed dat deze een stuk hoger ligt dan de gemiddelde windows ganger.

En dat klopt dus steeds minder.

bron?
09-05-2009, 19:18 door Anoniem
"apple gaat virusscanner voor mac adviseren"

is nog een steeds niet een echte oplossing. Als apple een echte oplossing wil bieden voor zijn klanten dan zouden ze een andere os moeten adviseren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.