image

Microsoft wijzigt werking Security Center

donderdag 7 mei 2009, 16:00 door Redactie, 4 reacties

Microsoft gaat de werking van het Security Center in Windows 7 en Vista wijzigen, waardoor anti-virusbedrijven hun software moeten aanpassen. Bij de lancering van Windows Vista maakte de softwaregigant een aantal application programming interfaces beschikbaar waarmee firewall, anti-spyware en virusscanners met het Security Center kunnen communiceren, bijvoorbeeld als een programma niet over de laatste updates beschikt of is uitgeschakeld.

In Service Pack 1 voor Vista wijzigde Microsoft de APIs en gaf anti-virus- en beveiligingsbedrijven 18 maanden de tijd om op de nieuwe APIs over te stappen. Deze deadline verloopt in september van dit jaar en zal ervoor zorgen dat programma's met de oude APIs een waarschuwing genereren. Daarin staat dat de gebruiker contact met de leverancier moet opnemen of er al een nieuwe versie beschikbaar is. Het betekent niet dat de software niet meer werkt, alleen dat die geen informatie naar het Security Center kan sturen. Toch doen gebruikers er verstandig aan om op de meest recente software over te stappen, zo adviseert Microsoft's Paul Cooke.

Reacties (4)
07-05-2009, 17:38 door Anoniem
De laatste AVG heeft in ieder geval een update nodig, want daar loopt Windows 7 RC om te zeuren...
07-05-2009, 18:31 door [Account Verwijderd]
En wat is het voordeel van deze wijziging?
08-05-2009, 11:19 door Anoniem
Door Donenzone: En wat is het voordeel van deze wijziging?
Ik denk dat MS hier voordeel in ziet, anders zou ze dat niet toepassen. En als vendor 1,5 jaar krijgen om hun software aan te passen (waarvan ze sowieso elk jaar een "nieuwe" versie uitbrengen), zie ik al helemaal geen probleem.
09-05-2009, 09:02 door spatieman
wie gebruikt dat ding eigenlijk uberhaupt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.