image

35% IT'ers beveiligt mobiel niet met wachtwoord

donderdag 25 juni 2009, 14:10 door Redactie, 5 reacties

35% van de IT-security professionals gebruikt geen wachtwoord voor het beveiligen van de mobiele telefoon of smartphone van de zaak, ook al weten ze dat er vertrouwelijke informatie op staat. Een onderzoekje onder 227 bezoekers van de Infosecurity Europe beurs, wees uit dat ruim eenderde van de ondervraagden "wachtwoord-moe" is. Bij doorsnee gebruikers, heeft 40% zijn of haar telefoon niet met een wachtwoord beveiligd. In 23% gaat het om zakelijk e-mail, maar ook rekeninggegevens (12%), creditcardgegevens (5%) en wachtwoorden en pincodes (1%) worden op het toestel bewaard. In de meeste gevallen (80%) gaat het om zakelijke contacten en adresgegevens.

Reacties (5)
25-06-2009, 16:58 door Anoniem
Wachtwoord of PINcode?

In het geval van een PINcode heeft het toch weinig zin. Deze wordt alleen gevraagd bij het aanzetten van de mobiel en voor de rest niet meer.
Indien een telefoon 'gevonden' wordt die al aanstaat is het een kwestie van het toetsenbord ontgrendelen en klaar is klara.

Daarnaast staan de meest interessante gegevens gewoon op een FATx geformateerd geheugenkaartje.
Dus geheugenkaartje eruit en klara is al weer klaar.

Er zitten in het algemeen te weinig beveiligingsmogelijkheden op een GSM.
25-06-2009, 17:32 door Anoniem
Een goede ITer slaat geen gevoelige gegevens op zijn GSM op. En al zeker niet zonder enige vorm van encryptie.
Wachtwoorden en pincodes kunnen ze in hun hersens opslaan. Dat is nog steeds de veiligste plek (zolang ze er alleen zelf bij moeten kunnen)
Ter illustratie; Heb ondertussen zo'n 40-tal wachtwoorden paraat, zonder enige vorm van registratie. En dan hebben we het niet over simpele wachtwoordjes als geheim en welkom. Oefening baart kunst.
Wachtwoord-moeheid is een onzin argument.

Wat voor ITers zijn er eigenlijk op die beurs ondervraagd?
Managers, verkopers, consultants? Of echte ITers (de techneuten)
25-06-2009, 20:52 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
25-06-2009, 23:11 door jagro
@Anoniem: een beetje moderne mobiele telefoon heeft de mogelijkheid een blokkeringscode in te stellen die het toestel blokkeert voor direct gebruik. Met een 5 cijferige code kun je het toestel behoorlijk beveiligen. En het opslaan van de info op het flash-kaartje is natuurlijk not-done! Die blokkering staat op mijn telefoon in ieder geval standaard ingesteld op 5 minuten. Soms is het wel irritant, een code intoetsen voordat je die SMS kunt lezen, maar dat weegt altijd nog op tegen het risico van het verliezen van de nodige vertrouwelijke informatie. En dan nog sla ik mijn pincodes en creditcard gegevens echt niet op op mijn telefoon!
26-06-2009, 23:53 door eMilt
[[ Sorry, reactie niet relevant (ik had blijkbaar verkeerd gelezen) ]]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.