image

Pentagon heeft chronisch tekort aan cybersoldaten

donderdag 23 juli 2009, 11:24 door Redactie, 3 reacties

Cybersecurity staat hoog op de Amerikaanse agenda, maar er is een chronisch tekort aan gekwalificeerd personeel om alle functies te vervullen, zo waarschuwt het Partnership for Public Service. Eerder liet Obama al weten dat belangrijke overheids en private netwerken continu door andere landen, criminelen groeperingen, hackers, virusschrijvers en terroristische organisaties worden aangevallen. "Onze federale overheid zal deze dreigingen niet kunnen bestrijden zonder een beter gecoordineerde poging om de cybersecurity expertise binnen de overheid te vergroten", aldus de non-profit organisatie.

Een deel van het personeel is afkomstig van het het 'Scholarship for Service' programma. Elk jaar studeren hier 120 studenten af, terwijl er er behoefte aan 500 tot 1000 studenten is. Volgens Minister van Defensie Robert Gates heeft het Pentagon een groot gebrek aan mensen die zowel over offensieve als defensieve vaardigheden voor een cyberoorlog beschikken.

Cybersecurity talent
Verder zou uit onderzoek blijken dat 75% van de CIOs, IT-managers en HR professionals de komende twee jaar het aantrekken van cybersecurity talent een "top prioriteit" vindt. Het 'Scholarship for Service' programma krijgt elk jaar 12 miljoen dollar subsidie, maar door de 'Cyber Security Act' kan dit oplopen naar 300 miljoen dollar voor de komende vijf jaar. "Er is een radicaal tekort aan mensen die in cyberspace kunnen vechten, pentesters en vulnerability analisten. Volgens mijn gevoel is er een factor tien tekort aan mensen", zegt Alan Paller van het SANS Institute.

Reacties (3)
23-07-2009, 14:38 door spatieman
dus de usa begint binnenkort ook aan overheidspyware die iedere PC gijzelt en er een Ddos machine van maakt.
tja, hoe ging dat nog eens.

in een digitaleoorlog vallen digitale slachtoffers.
24-07-2009, 09:03 door Anoniem
waar staan de vacatures?
24-07-2009, 10:16 door MarkII
lijkt mij wel heel erg gaaf hoor, Cybersoldier.

Krijg je tenminste geen vliegend lood om je oren. Maar hack je gewoon een computer met de beste apparatuur en software die er voor handen is.

Lekker werken met de krachtigste en de allerlaatste software.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.