image

Ontbreken encryptie kost bank 3,6 miljoen euro

donderdag 23 juli 2009, 12:01 door Redactie, 4 reacties

Drie afdelingen van de Hongkong and Shanghai Banking Corporation (HSBC) hebben bij elkaar een boete van 3,6 miljoen euro gekregen, omdat ze klantgegevens niet versleutelden en in open kasten en lades bewaarden. De HSBC bank is de grootste bank van Europa en één van de grootste banken ter wereld. Onderzoek door de Financial Services Authority (FSA), de Britse toezichthouder op de financiële sector, wees uit dat klantgegevens onversleuteld via koeriers naar derde partijen werden gestuurd. Verder liet personeel kasten en lades openstaan en werd het niet getraind in het herkennen van en omgaan met risico's zoals identiteitsdiefstal.

Twee van de afdelingen hadden in het verleden al vertrouwelijke informatie verloren. Het ging om een diskette met de informatie van 1917 pensioendeelnemers. Een jaar later ging het om een CD met de informatie van 180.000 mensen met een levensverzekering. De directeur van de betrokken afdelingen betreurt dat de gegevens onzorgvuldig werden behandeld en heeft beloofd strengere maatregelen te nemen, gegevens tijdens transport te versleutelen en het personeel beter te trainen. Oorspronkelijk bedroeg de boete 4,7 miljoen euro, maar omdat de afdelingen tot een overeenkomst met de FSA kwamen, kregen ze een korting van dertig procent.

Reacties (4)
23-07-2009, 14:39 door spatieman
niets nieuws onder de rijzende zon :)
23-07-2009, 15:44 door Anoniem
De directeur hoort niets te betreuren maar zich diep te schamen en te beseffen dat dit bewust amateuristisch werk is. De directeur en het personeel hebben niets willen leren en zich herhaaldelijk niets van de regels aangetrokken. Naar huis met die gasten. Maar dat zal weer niet gebeuren. Wie hoog in het zadel zit krijgt meestal een beloning voor wanprestaties.
24-07-2009, 09:41 door Anoniem
"De HSBC bank is de grootste bank van Europa" zal wel moeten zijn "De HSBC bank is de grootste bank van Azië"?!
24-07-2009, 09:45 door Anoniem
Ik bedoel, what's in a name: Hongkong and Shanghai Banking Corporation.

Wikipedia:

It is the largest bank in Hong Kong and has offices in Asia Pacific region.

HSBC is one of the oldest banking groups in the modern world. The bank is known locally in the expatriate community simply as The Bank or as "Hongkong Bank".
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.